Від сьогодні у великих містах України стартувала програма по заміні енергоємних ламп розжарювання на сучасні лед-джерела

     Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко. Сьогодні, 30-го січня, програма з енергоефективності запрацювала у великих містах держави, а вже за місяць нею планують охопити всю територію нашої країни. Що, перш за все, має на меті подібна ініціатива і чим вона вигідна побутовим споживачам – читайте у нашій публікації.

      1 ГВт економії електроенергії для енергосистеми України від заміни 50 млн лампочок розжарювання на нові лед-джерела – ось ті результати, які очікують керівники держави та енергокомпанії від запровадження цієї програми.

      — 1 Гвт економії електроенергії — це дуже велика цифра, яку можна порівняти з роботою одного ядерного реактора. Тому, звичайно ж, від запровадження подібної ініціативи ми очікуємо на економію в енергетичній системі, що значно полегшить роботу нашим енергетикам. Дасть їм можливість скоротити дефіцит і швидше збалансувати систему. З іншого боку, для українців це теж можливість економити й зменшити цифри у платіжках за сплату енергоспоживання, — коментує Юлія Свириденко.

     Міністерка нагадала, що лампа розжарювання споживає у 8 разів більше електроенергії, ніж лед-елемент. Кожен українець має бути зацікавлений у тому, щоб скористатись безкоштовною можливістю заміни 5 старих джерел освітлення на нові – енергоефективні.

     За даними енергокомпанії «Укренерго», наразі 80% побутових споживачів і досі освітлюють свої оселі (повністю або частково) за допомогою ламп розжарювання. Наразі можна і потрібно виправити ситуацію.

     — Погодьтесь що Україна б’ється на військовому, економічному та енергетичному фронтах.  Тому заміна старої лампочки розжарювання на нову дає можливість досягти  ще одного Переможного кроку у цьому протистоянні. Нагадую, що програма БЕЗКОШТОВНА. Маємо домовленість з ЄС, який нам надає 30 млн сучасних лед-ламп. Ще окремо Франція згодилась надати 5 млн лампочок для того, щоб українці могли скористатись цією програмою. Звичайно, вона триватиме не один місяць, — говорить міністерка.

     У Покрові, як і в інших невеликих містах України, урядова програма по заміні старих ламп на нові запрацює трохи згодом, але вже точно найближчим часом. Для того, щоб скористатись такою можливістю, Вам (громадянам країни, які досягли 18 років) необхідно взяти паспорт, ідентифікаційний код та не більше 5 лампочок розжарювання і відправитись до найближчого відділення «Укрпошти». Для зручності можете зареєструватись у додатку «Дія», який нагадає, коли саме Ви зможете здійснити обмін.

      Разом тримаємо енергетичний фронт і допомагаємо державі долати дефіцит електроенергії в системі! Тим більше, подібна ініціатива направлена на допомогу у заощадженні коштів на споживання електроенергії для кожного українця.

     Раніше ми писали про те, що В Україні стартує LED-програма по заміні джерел освітлення.

                                                                                                                                                                                                     Підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11