24 січня, Дніпропетровщина: доба без обстрілів, допомога Захисникам, боротьба з ворожими дронами і впевненість у Перемозі

Мирна доба. Очільник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко надав інформацію про те, що ніч в регіоні минула з тривогами, але, на щастя, без обстрілів:
– На Нікопольщині сирена попереджала про загрозу понад 9 годин, але минулося. І станом на ранок всюди спокійно.
Все буде Україна. Керівник обласної ради Микола Лукашук додав, що вчорашній день Дніпропетровщина теж пережила без обстрілів. Ворожих атак по територіям громад регіону не зафіксовано.
– Наразі є хвилювання стосовно того, що буде далі. Бачу це серед друзів, знайомих, в мережі. Тому хочу підтримати всіх, хто переживає чи занепав духом: Україна Переможе. У нас потужні сили оборони, в нас – надійні партнери і, що головне – в нас незламна нація. Ми вміємо і можемо працювати на результат, – впевнений посадовець.
Також Микола Васильович побажав всім гарного дня та попередив, що сьогодні в області відбувається відключення електроенергії за стабілізаційними графіками.

Є питання з водозабором. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що рівень води в Каховському водосховищі в останні дні дещо знизився:
– Наразі майже всі водозабори працюють, проводяться відповідні заходи щодо зупинки падіння рівня води та поліпшення умов її відбору.
Він закликав мешканців приватних домогосподарств, які мають басейни для води, тримати їх наповненими.
Разом ми – сила. За інформацією Євгена Вячеславовича, вчора мешканці району буквально за лічені хвилини закрили збір на вкрай потрібну річ для бійців, які виконують завдання на території Нікопольського району, а саме метеостанцію.
– Завдяки цьому приладу наші Захисники зможуть відправляти «подарунки» ворогу за точною адресою, без надлишкової витрати боєкомплекту, – пояснив Євген Вячеславович.
Очільник району висловив подяку всім, хто долучився до збору.

Місто живе у робочому ритмі. Мер Нікополя Олександр Саюк поінформував, що у місті триває робота з ліквідації наслідків обстрілів. Разом з тим, у штатному режимі працюють інфраструктурні та комунальні підприємства.
Готуємося до відключень електроенергії, боремось з «мопедами» та віримо тільки у Перемогу. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем ЗСУ:
– За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, ворог продовжує зазнавати втрат. У лікарню Нової Каховки щоденно прибувають вантажні та легкові автомобілі з пораненими окупантами. Міська лікарня Дніпрорудного Запорізької області теж переповнена пораненими. Тільки за останній час до медзакладу доставлено близько 150 загарбників. Більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з окупантами, тому медиків направляють з російської федерації. Крім того, наші війська зірвали спробу висадки ДРГ противника на один з островів поблизу Херсона. Знищено катер, який окупанти облаштували для військових цілей. Втрати ворога уточнюються.
У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони.
Як акцентував посадовець, для зручності криворіжців в місті цілодобово функціонують понад 110 Пунктів Незламності, 40 з яких обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк».
Олександр Юрійович також пояснив ситуацію, котру могли спостерігати в нічному небі мешканці Кривого Рогу, зазначивши, що це було не «лазерне шоу», а нові потужні прожектори, необхідні для боротьби із ворожими дронами.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! – традиційно закликав очільник Ради оборони Кривого Рогу.

Дотримуємося цієї правильної настанови! Віримо, що світло Переможе темряву, і на нашій рідній землі вже зовсім скоро знову запанує мир та злагода! А темні часи відійдуть у минуле і більше ніколи не повернуться! Кожен з нас має наполегливо працювати заради досягнення цієї загальнонацінально мети.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11