ЦНАПи Покрова та Нікополя отримали техніку для порятунку життя

Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) області отримали 64 дефібрилятори виробництва США. Їх передали представники посольства Швейцарії в Україні. Така допомога – частина швейцарсько-української програми EGAP Фонду Східна Європа.– частина швейцарсько-української програми EGAP Фонду Східна Європа. Апарати портативні та автоматичні, покликані, у разі необхідності, надавати екстрену домедичну допомогу відвідувачам цих соціальних установ. Далі – докладніше.
Дніпропетровщина залишається лідером з надання адміністративних послуг в Україні, – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний. – Міжнародні партнери долучилися до розвитку наших ЦНАПів. Передали сучасні апарати, щоб адміністратори могли допомагати відвідувачам, яким стало зле.
Дефібрилятори отримали 62 громади Дніпропетровщини, в тому числі Центри надання адміністративних послуг Покрова та Нікополя. Завдяки цим пристроям ЦНАПи тільки підтвердили статус сучасних сервісних установ, де люди можуть отримати великий спектр адмінпослуг та життєво необхідної допомоги.
Погодьтесь, враховуючи специфіку діяльності, ЦНАПи відвідують дуже багато людей, тому можуть виникати різні непередбачувані ситуації. Тепер, у разі потреби, адміністратори установи будуть першими, хто зможе надати домедичну допомогу людині, якій стало зле.

Навички користування дефібрилятором та проведення реанімаційних заходів представники ЦНАПів отримали у Дніпрі, пройшовши відповідні курси. Таким чином,кожен працівник зуміє допомогти відвідувачу в екстреному випадку, до приїзду медиків. Важливо й те, що пристрій – безпечний, адже спроектований так, що спрацьовує тільки тоді, коли у людини зупинилося серце. Погодьтеся, у таких ситуаціях дуже важлива своєчасна допомога – адже дефібриляція протягом перших хвилин суттєво збільшує шанси на порятунок дорогоцінного життя.

Зараз країна, а з нею і кожен з нас, переживаємо важкі часи. Війна виснажує фізично, психологічно, морально. Наші оголені нерви через постійний стрес знаходяться на межі, що не найкращим чином впливає на роботу організму. І в першу чергу від такого стану страждає найуразливіший орган – серце. Його зупинка може призвести до непоправного, тому дуже важливо вчасно надати допомогу, аби врятувати життя людини. Тепер працівники соціальних установ, котрі отримали дефібрилятори, напоготові, й у разі необхідності за лічені секунди зможуть провести реанімаційні заходи, до прибуття бригади швидкої. Але ми сподіваємось на те, що подібні навички працівників ЦНАПів залишаться для них тільки цінною теорією, і не стане практичним досвідом. Нехай робота Центрів буде проходить у звичному ритмі, без позаштатних ситуацій.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11