Українцям потрібні сотні танків. У цьому впевнений грамотний політик світового масштабу і великий друг України Борис Джонсон

     Великий друг України, колишній прем’єр Великої Британії, член британського парламенту Борис Джонсон 22 січня вчетверте приїхав до нашої держави за час війни. Він наполягає на тому, що Заходу необхідно допомогти Україні вже цього року здобути Перемогу над росією. Але для цього зараз потрібно надати ЗСУ сотні танків. Про це говорить сайт «Укрінформ» з посиланням на газету Daily Mail.

Заклики до світу

      У Києві Борис Джонсон зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Лідери обговорили підготовку «саміту миру», який планують провести у лютому і на якому сподіваються просунутися в реалізації «української формули миру».

     За словами Бориса Джонсона, українцям вже сьогодні потрібні сотні танків. На думку політика така важка техніка вже зараз має передаватись на озброєння ЗСУ від американців, німців, поляків і багатьох інших:

     – Де Західному світу зараз потрібно розмістити ці танки? Для охорони Північного Рейну-Вестфалії? Захищати Теннессі? Чи села у Вілтширі? Те ж саме можна сказати про кожен інший елемент звичайної зброї, який міг би допомогти Україні покласти край цій війні.

     Джонсон також закликав Захід передати Україні літаки і ракети великої дальності:

      – Їм потрібен «глибокий вогонь» – артилерія великої дальності, яка здалеку може вразити позиції військ путіна. Зараз вони бачать, що він робить на українській землі. Вони можуть розпізнати його командні центри та склади боєприпасів. На їхнє величезне розчарування, вони не можуть вразити ці цілі наявними системами. Їм потрібні літаки, щоб завдавати ударів по цих позиціях з повітря, і їм потрібні бронемашини і танки, щоб відбити й утримати землю, яку окупував путін.

      Ось до чого Борис Джонсон емоційно закликав світ у Давосі:

     – Треба дати Володимиру Зеленському всі інструменти, яких він потребує, щоб закінчити справу. І вони виграють!

      Таку саму позицію підтримує глава Міноборони США Ллойд Остін.

      – Українські сили мають змогу перейти у контрнаступ навесні, а до цього моменту західні союзники мають «вікно можливостей» щодо передачі танків ЗСУ.

     Як заявив Президент України, необхідну військову техніку нам готові передати Польща, Іспанія, Португалія і Фінляндія, але не можуть цього зробити без дозволу «країни, яка має права» – Німеччини.

Вагання Німеччини

      На жаль, на минулому «Рамштайні», через нерішучість німецької сторони, не ухвалили рішення про надання танків Україні, але інтрига навколо цього питання продовжується.

     Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв’ю ARD пропонує набратися терпіння в питанні ухвалення рішення про постачання танків «Leopard-2» Україні:

      – Рішення ухвалюються тоді, коли вони необхідні – і це відбувається в канцелярії. Серед іншого, йдеться про питання безпеки власного населення і твердження, що ми не хочемо ставати стороною у війні. І водночас усіма силами підтримувати Україну, щоб перемогти в цій війні.

      Міністр також натякнув, що є й інші держави, «які можуть зробити свій внесок».

Рішення про передачу танків буде ухвалене навесні

      Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю Голосу Америки висловив сподівання на те, що Німеччина «у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій» дійде і до рішення про передачу танків Україні. Він повідомив, що українські військові пройдуть навчання на танках «Leopard-2» у Польщі:

      – Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні програми на «Leopard-2».

     Те, що Захід постачатиме танки «Leopard» після навчання військових, вважає і політолог Андрій Вігірінський. Про це віг сказав в ефірі телеканалу «Київ»:

     – Постачання танків «Leopard» не відповідає баченню сьогоднішньої дійсності нашими союзниками. Орієнтуються на те, що наступальні операції України будуть проводитися навесні. Тому є часове вікно, за період якого наші військовослужбовці мають отримати навички під час навчання.

     Вже у лютому відбудеться наступне засідання контактної групи «Рамштайн-9». Сподіваємось, що на ньому буде досягнуто остаточну згоду щодо передачі танків Україні. Маємо велику надію на те, що за належної підтримки західних партнерів, Весна-2023 стане для нас Переможною!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11