18 січня, новини Дніпропетровщини: ворожі обстріли Нікопольщини, ситуація з енергетикою та свято для дітлахів

Терор не припиняється. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, доповів, що цієї ночі Нікопольщина знову потерпала від ворожих ударів:

росіяни тричі накрили район вогнем з важкої артилерії. Понад два десятки ворожих снарядів прилетіли у дві громади Марганецьку та Червоногригорівську. На щастя, обійшлося без постраждалих. Пошкоджені будинки та лінії електропередач. Наслідки ще уточнюються. У решті районів ніч минула без тривог та атак. І станом на ранок все спокійно.

Енергосистема дуже постраждала. Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію щодо ситуації з електроенергією:

Наразі Дніпропетровщина перевищує ліміти споживання. Нині в деяких наших громадах світла немає понад 4 години. Остання ракетна атака росії по Україні, звісно ж, завдала значної шкоди енергетиці. Понівечено один блок теплової електростанції на Сході, вісім блоків теплових електростанцій на Заході держави, три магістральні підстанції. Дефіцит потужностей в енергосистемі зріс. Все це тягне за собою ті наслідки, які ми зараз бачимо. Я розумію обурення громадян. Розумію, що важко. Але прошу всіх пам’ятати, що в країні війна. Винна в цьому лише росія. Наші фахівці роблять все, що в їхніх силах, аби стабілізувати енергосистему. Це непросто, втім найближчими днями ситуація має покращитися.

За словами посадовця, сьогодні в нашому регіоні знову введено екстрені відключення. Через це попередньо складені графіки не діють.

Діти району побували у казці. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів про те, що в Покрові для дітлахів району відбулася чергова вистава у виконанні Дніпропетровського Академічного Обласного Українського Молодіжного Театру:

Цього разу заряд позитиву і подарунки отримали дітлахи Марганецької та Покровської ТГ, міст Нікополь і Покров. Цей святковий захід відбувся за ініціативи керівництва Дніпропетровської обласної військової адміністрації та Дніпропетровської обласної ради.

Ситуація напружена. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що в місті зберігаються планові відключення електропостачання:

Після вчорашніх тривалих відключень завдяки роботі енергетиків, сьогодні вони не повинні бути більше, ніж на 4 години. Розуміємо, що йде війна, тому сподіваємось, що так і буде.

Очільник Нікополя додав, що всі інфраструктурні та комунальні підприємства працюють, триває ліквідація наслідків попередніх ворожих обстрілів.

Попри війну, промислове місто живе у штатному режимі. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул надав інформацію про те, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генштабу ЗСУ, наші підрозділи за добу уразили 2 пункти управління, а також район зосередження окупантів, склад боєприпасів, станцію радіо-електронної боротьби та радіолокаційну станцію.

Як акцентував посадовець, у Кривому Розі ситуація стабільна, знаходиться під повним контролем Ради оборони міста. Вся важлива інфраструктура, комунальні підприємства, медустанови та соціальні служби працюють. Також триває надання допомоги людям на місці удару ворожої ракети.

Не оминув Олександр Юрійович і питання енергопостачання. Зазначив, що енергетики вимушені дотримуватись лімітів для уникнення масштабних аварій в енергосистемі. Відтак для споживачів продовжують діяти екстрені відключення. Як повідомляє ДТЕК, ъхны фахівці роблять все можливе для того, аби відключення тривали не більше 8 годин.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Попри складну ситуацію, тримаємося, віримо тільки у краще. Знаємо: ми обов’язково вистоїмо та здобудемо омріяну Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11