На водоймах Нікопольського району ЗАБОРОНЕНО проведення релігійних обрядів на Водохреща

     Відповідне розпорядження підписане начальником Нікопольської районної військової адміністрації Євгеном Євтушенком. Цей нормативний акт видано з метою забезпечення захисту вірян від ворожих атак, котрі, як відомо, загострюються у святкові дні. Тому у нинішньому році від традиційного пірнання в ополонку на Водохреща доведеться відмовитись.

     З самого початку активної фази військових дій Нікопольська районна військова адміністрація своїм розпорядженням заборонила мешканцям регіону виходити на берегову смугу Каховського водосховища, а тим більш – на воду чи лід. Як ми всі розуміємо, такі перестороги пов’язані з безпековими моментами. Порушувати це правило категорично заборонено, особливо у такий святковий день.

     Так, згідно з офіційним розпорядженням очільника РВА Євгена Євтушенка, від 17.01.2023 року, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ проведення масових заходів та традиційного купання на береговій лінії та в акваторії Каховського водосховища в межах району. Крім цього, влада закликає представників релігійних організацій провести серед вірян відповідну роз’яснювальну роботу та відмовитись від масових обрядів на Водохреща.

     З огляду на небезпечну військову ситуацію на території Нікопольщини, вважаємо подібне рішення адміністрації досить логічним. Не варто зайвий раз давати рашистам привід для скоєння чергових злочинів. Для них немає нічого святого, а ми маємо цьогоріч відмовитись від традицій і тримати свою віру в серці. В молитвах звертатись до Господа, бо на Святе Водохреща небеса по-особливому відкривають свої брами. Просимо вищі сили захистити наших воїнів і допомогти якнайшвидше повернути мир на Україну!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11