Україні потрібно більше зброї, щоб припинити терор з боку росії

     Вчора, 17 січня, о 13:00 було завершено пошуково-рятувальні роботи на місці ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі. Про це повідомляє ДСНС. Врятовано 39 осіб, з них 6 дітей. Травмовано 79 осіб, з них 16 дітей. Російські терористи забрали життя 45 людей, серед них 6 невинних янголят, вбитих російськими нелюдами. Очевидно, що країна-агресорка не відмовляється від своєї мети – знищення нашої держави. І лише силовим розгромом на полі бою можна зупинити путінське божевілля. Для цього нам потрібно більше важкого озброєння та далекобійних ракет, які Україні можуть надати міжнародні партнери. Саме до цього закликали дніпряни під час акції біля зруйнованого рашистами будинку. Про це повідомляє ДніпроОВА в telegram.

     Жителі Дніпра бояться того, що союзники не допоможуть з озброєнням, і така трагедія може чекати на будь-кого. Тому благають світ надати засоби для знищення ворожих винищувачів. Окрім далекобійних ракет містяни просять і системи ППО. Із цим закликом присутні звернулися кількома мовами, сподіваючись, що так міжнародна спільнота точно їх зрозуміє.

     Тим часом, активне обговорення «українського питання» відбувається на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

      Про це у своєму вечірньому зверненні розповів Президент Володимир Зеленський:

      – Світ чує Україну в Давосі – там знають, що росія зробила з Дніпром, знають, що терористи роблять з Херсоном, з Харковом, з нашим Донбасом та іншими територіями, на які росія принесла смерть.

     Він підкреслив, що перша леді України Олена Зеленська представила у Давосі елементи нашої формули миру, включно з принциповим пунктом про справедливість, що означає заслужену відповідальність російських терористів за все ними скоєне.

     – Підтримка світом нашої дипломатичної ініціативи – дуже відчувається. Ми робимо все, щоб ця підтримка стала дійсно глобальною і щоб кроки для завершення російської агресії і повернення безпеки – були здійснені усіма впливовими учасниками міжнародних відносин. Слава всім нашим героям! Вічна пам’ять усім, чиї життя забрала російська агресія. Слава Україні! – сказав Глава держави.

     Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час свого виступу вкотре наголосив, що Україна прагне створити спеціальний міжнародний трибунал для суду над російськими політичними лідерами та відшкодування за руйнування, спричинені вторгненням росії.

     – Ми зареєстрували 80 тисяч злочинів російських окупантів, понад 9 тисяч загиблих мирних жителів, у тому числі 453 дитини, – Не пробачимо жодного (випадку) тортур або забраного життя. Кожен злочинець буде притягнутий до відповідальності.

Європейські лідери на економічному форумі закликали надати Україні наступальну зброю

      – Якщо ми будемо надсилати багато найсучаснішої військової техніки для Захисників України, у них буде потенціал, щоб зупинити росіян, – заявив президент Польщі Анджей Дуда.

      – Я твердо вірю, що канцлер Шольц вирішить це питання, і я був свідком дуже важливого переломного моменту в мисленні Німеччини, – додав президент Литви Гітанас Науседа.

      – Триває дискусія щодо танків Leopard 2. Я сподіваюся, що це рішення дійсно буде ухвалене, і Фінляндія точно готова зіграти свою роль у цій підтримці, – запевнив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто.

     Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що запроваджені санкції проти росії загонять економіку країни-терористки в затяжну рецесію:

     – Ми запровадили найсильніші санкції за всю історію, які залишають російську економіку перед обличчям десятиліття регресу, а її промисловість позбавлена будь-яких сучасних і критично важливих технологій». 10-й пакет санкцій має на меті «залатати дірки» і «закрити лазівки», через які росія обходила чинні обмеження. Всім, хто спробує допомогти державі-агресору подолати санкції, обіцяють «масивні наслідки», – застерегла Урсула фон дер Ляєн.

     Гучні заяви наших союзників підкріплюються конкретними діями і вже маємо деякі обнадійливі новини. Так, в інтервʼю CNN спікер Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі анонсував новий пакет допомоги від США, який оголосять вже наприкінці цього тижня:

      – Ми продовжимо модифікувати ці пакети так, щоб вони відповідали потребам України. Якщо ми не можемо цього забезпечити, то працюватимемо з іншими союзниками та партнерами.

     Як повідомляє видання Rfi.Fr, незабаром Україна отримає системи ППО Patriot від Нідерландів. Відповідну заяву зробив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час зустрічі із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.

     Очікуємо, що такі важливі рішення про надання Україні потужної зброї у необхідній кількості, ухвалюватимуться якомога швидше. Дякуємо дружнім країнам за допомогу у боротьбі з тотальним злом, яке у XXI столітті уособлює терористична росія. Віримо у стійкість та мужність наших найкращих у світі Захисників, разом Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11