17 січня, Дніпропетровщина: Нікопольщина під вогнем, в обласному центрі завершується пошукова операція

     Нікопольщина не мала тихої ночі, у Дніпрі ліквідовують наслідки удару по багатоповерхівці. Про це у своєму ранковому звіті розповів очільник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Він зазначив про те, що пошукова операція у понівеченій багатоповерхівці триває понад 63 години. Практично на 90% розібрано уламки будинку, зруйнованого російською ракетою. На ранок дані стосовно людей, котрі стали жертвами російського теракту такі:

     – 39 людей врятовані, 40 – загинули, 79 поранених, з-поміж них 16-ро дітей. У лікарнях зараз 28 постраждалих, 10 – важкі. 25 мешканців будинку розшукуються.

     Відійшовши від Дніпра, начальник обласної військової адміністрації зупинився на оперативній ситуації у Нікопольському районі, в якому ніч не була тихою:

     – Росіяни тричі ударили по району з важкої артилерії. Під вогонь потрапили три громади – Покровська, Нікопольська та Червоногригорівська. Туди ворог скерував понад 20 снарядів. Люди не постраждали. Наслідки атаки з’ясовуються.

     Нас не зламати. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму зведенні додав, що наразі в усіх регіонах відбуваються екстрені відключення світла, графіки не діють. Тому попросив усіх мешканців заощаджувати «золотий ресурс», який нашим енергетикам доводиться здобувати надлюдськими зусиллями.

     Керівник облради також зазначив, що російські терористи обов’язково відповідатимуть за свої злочини:

     –  російські окупанти – боягузи. Вони вже розуміють, що за всі злочини, скоєні проти України та українців, їм доведеться відповідати. Тому обрали тактику терору. Хочуть знищити нашу націю, хочуть зламати наш спротив. Думають, це врятує їх від поразки та від відповідальності. Помиляються. Час розплати настане для кожного з них. Покладаємося на українські сили оборони, віримо в Президента і робимо все, щоб останній загарбник пішов геть з нашої землі. Туди, звідки не повертаються.

     Нікополь бореться і живе. Мер міста Олександр Саюк підкреслив, що всі необхідні служби залучені до усунення наслідків вечірніх та нічних обстрілів. При цьому Нікополь не здається:

     – Вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства виконують свої функції. Усуваємо наслідки обстрілів. Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами (Telegram: https://t.me/NikopolOperativniy, Viber: https://bit.ly/3u4cQRO), не ігноруйте сирену. Ймовірність артобстрілів в нас залишається. Хочу побажати вам доброго трудового дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна!

     Кривбас стійко тримається. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:

     –  За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог продовжує обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра. Мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Берислав, Львове та Херсон.

     Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії.

      За словами посадовця, триває робота з надання допомоги людям на місці удару ворожої ракети по приватному сектору 14 січня. Задіяні необхідні комунальні служби. Всі житлові будинки вже підключені до газо- та водопостачання.

     Як зазначив Олександр Юрійович, за офіційною інформацією енергетиків, після терористичних атак окупантів в енергосистемі країни спостерігається великий дефіцит генерації. Через це компанія «Укренерго» значно обмежила обсяги споживання по всій Україні. І тому зберігається висока ймовірність застосування екстрених відключень електроенергії, які можуть тривати понад чотири години. З огляду на це додав декілька порад:

      –  Зберігайте вдома запаси води, тримайте зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки. Енергетики роблять все можливе для стабілізації ситуації, але вона складна. Скільки ще триватимуть аварійні відключення – спрогнозувати зараз неможливо. Але ми можемо допомогти енергетикам, відповідально підходячи до споживання електроенергії, особливо в ранкові та вечірні години.

     Ми, в свою чергу, дослухаємось порад посадовців: не ігноруємо сирен, цінуємо та заощаджуємо електроенергію, і не забуваємо дякувати нашим ЗСУ за кожен новий день, віримо у те, що разом зуміємо подолати всі негаразди! Тримаємося та наближаємо день нашої Перемоги! Наша незламна нація його обов’язково зустріне!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11