16 січня, Нікопольщина і Криворіжжя: район потерпає від ворожого терору, Героїв посмертно стало більше, Кривий Ріг готовий до випробувань військовим часом

Як би важко не було, ми вистоїмо. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук зазначив, що вчора, після трагічної доби, на території нашого регіону було тихо. Але вночі рашисти знову активізувались, завдавши удару по Марганецькій та Червоногригорівській громадах:
Червоногригорівській ТГ одну господарську споруду зруйновано. Ще 6 понівечено, пошкоджено також близько десятка житлових будинків, дві автівки, електромережі та газогін.
Посадовець закликав кожного бути готовим до того, що сигнали повітряної тривоги почастішають, бо російські окупанти долучаються до спільних навчань з білоруссю:
– Ці нелюди можуть посилити свій терор. Будь ласка, будьте пильними й бережіть себе та своїх близьких.

Він захищав Батьківщину до останнього подиху. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що напередодні родини загиблих військових Нікопольщини отримали державні нагороди.
– У селі Південне, Нікопольського району, 13 січня нагороду передали сім’ї загиблого Захисника. Указом Президента України ЛАГУТКІН Олександр посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню, – наголосив Євген Вячеславович.

Місто тримається! Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура в місті працює у штатному режимі.
– Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм, вайбер, не ігноруйте сирену, загроза обстрілів залишається, – попередив Олександр Іванович.
Фортеця-Кривий Ріг гідно переживає воєнний час. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту повністю перебуває під контролем ЗСУ:
– Наші підрозділи протягом тижня завдавали точних ударів по пунктах управління, районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, наша авіація завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а також 2 удари по позиціях ППО противника, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили російських загарбників.
За словами Олександра Юрійовича, у самому Кривому Розі ситуація стабільна і контрольована. Незважаючи на всі труднощі, місто живе та працює: повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Уся критично важлива інфраструктура працює. У звязку з пдвищенням дефіциту електроенергії введен додаткові обмеження: з 50 до 25% скорочено вуличне освітлення, у 2 рази зменшено кількість електротранспорту на лінії.
Також триває робота з посилення готовності Кривого Рогу до відключень електропостачання. Для зручності криворіжців в місті вже відкрито й функціонує понад 110 Пунктів Незламності, з них 40 обладнано системами супутникового інтернету «Старлінк».
– Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Ще раз дякую кожному, хто робить свій внесок! Жодними ракетами нас не залякати і не зламати. Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили та Президента! Разом – обов’язково Переможемо! – впевнений посадовець.

Попри весь той невимовний біль, який нам доводиться переживати, ані на мить не припиняємо вірити у те, що ми вистоїмо та обов’язково дочекаємося Переможного світанку! Віримо у ЗСУ, допомагаємо, чим можемо та разом наближаємо омріяну мить!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11