«Пакунок малюка» – 2023. Що в нього входить?

Навіть незважаючи на дуже складну економічну ситуацію, держава продовжує реалізовувати соціальні ініціативи. Одна з таких – «Пакунок малюка», на котрий протягом 30 днів після народження дитини можуть розраховувати новоспечені батьки. Отримати його можна у натуральній або грошовій формі. Що ж входитиме до такого «Пакунку» під час війни, читайте далі.

Як зазначили у Міністерстві соціальної політики, до переліку товарів, які містить «Пакунок малюка», входять 28 предметів догляду за дитиною, а саме:
— одноразові підгузки;
— вологі серветки для дітей від народження, з нейтральним рівнем РН;
— пелюшки – ситцева, фланелева, муслінова та багаторазова водостійка;
— шапочки;
— шкарпетки;
— термометр для тіла та води;
— дитячі ножиці;
— ковдра, плед-ковдра та підковдра;
— набір розвиваючих іграшок без дрібних деталей;
— крем, рідке дитяче мило-шампунь.
Всі ці корисні речі упаковані в коробку з міцного картону, яку можна використовувати, як колиску для дитини.

Батьки також в праві замість речей обрати фінансову допомогу у вигляді 5 тисяч гривень. Кошти держава перерахує на спеціальну соціальну картку ПриватБанку. Отримані гроші можна витратити виключно на дитину та товари для неї.
Тобто батьки зможуть самостійно купувати гігієнічні засоби та косметику, дитяче харчування, одяг та взуття для дитини, коляски, автокрісла, ходунки та інше у магазинах, які є учасниками проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги» або придбати товари в інтернет-магазині «МаМалюк».
У 2023 році держава продовжить виплачувати фінансову допомогу при народженні дитини. Вся сума складає 41 тис. 280 грн. Одноразовий розмір допомоги дорівнює 10 тис. 320 грн. Решта суми буде надходити на соціальний рахунок – щомісяця по 860 гривень.

Попри війну, держава все ж виконує свої соціальні зобов’язання перед найменшими українцями. Щиро бажаємо всім малюкам мирного неба, а нам всім якнайшвидшої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11