Майже 2 тисячі планшетів для онлайн-навчання школярів Дніпропетровщини

     Дніпропетровська область отримала 1887 сучасних планшетів для школярів, які навчаються онлайн. Нові гаджети для учнів надав уряд Республіки Корея у співпраці з Міністерством освіти та науки України. Планшети розподілять серед дітей Захисників України та переселенців, а також учнів з багатодітних і малозабезпечених родин. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

     – Через безпекову ситуацію школярі області здебільшого навчаються онлайн. Сучасні гаджети забезпечують рівний доступ до освіти. Вони дозволяють учням бути на зв’язку з вчителями та вчасно виконувати домашнє завдання, – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Олексій Полторацький.

     Наприклад, у навчальних закладах Божедарівської громади Кам’янського району – 960 вихованців. Оскільки технічні можливості для навчання є не у всіх, деякі діти не мають змоги долучатися до онлайн-уроків, тому залишаються відірваними від належного навчального процесу. Вчителі працюють з ними за індивідуальним графіком.

     – Педагоги прописують таким дітям завдання. Виконавши, учні передають його до навчального закладу. Прагнемо, щоб всі мали змогу працювати, хай навіть дистанційно, але у колективі. Надані нам планшети допоможуть у цьому, – вважає начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту, культури і туризму Божедарівської громади Руслан Манко.

      За інформацією ДніпроОДА, отримані гаджети – нові та сучасні. Мають достатню потужність і пам’ять для роботи в Інтернеті, виконання домашнього завдання і створення презентацій. У них встановлені і такі платформи, як «Всеукраїнська школа онлайн» та «Вивчаю – не чекаю». Кожна – розрахована на учнів різних класів та допомагає у засвоєнні нових знань.

     Дуже приємно, що Республіка Корея не залишається осторонь потреб України, які виникають внаслідок російської агресії, та надає допомогу нашим дітям. Надзвичайно важливо, що попри війну, освітній процес в Україні не припиняється, учні продовжують отримувати необхідні знання. В цьому – величезна заслуга Міністерства освіти та науки України, наших незламних і винахідливих вчителів та люблячих батьків. Тож, бажаємо всім сили, витримки, натхнення та впевненості у завтрашньому дні. Віримо, що Україна Переможе і невдовзі в школах всієї країни знову вируватиме життя та лунатиме веселий дитячий гомін!

За матеріалами Офіційного сайту ДніпроОДА

adm.dp.gov.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11