11 січня, Дніпропетровщина: Нікопольщина під ударом, на Криворіжжі ситуація контрольована

     «На Нікопольщині вночі знову було напружено…» Про це у своєму вранішньому звіті повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко:

     – Росіяни тричі обстріляли район з важкої артилерії. Скерували на мирні міста та села понад 20 снарядів. Вони прилетіли у Червоногригорівську громаду, Марганець та Нікополь. Решта районів мали тиху ніч – без тривог та надзвичайних ситуацій. І на цю хвилину спокійно.

     За словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, вечір та ніч для Нікопольського району були важкими. Більше 20 снарядів окупантів, випущених з території Запорізької АЕС, були скеровані:

  • у м. Нікополь: на приватне підприємство, 4 житлових будинки та 3 лінії електропередач – 4370 домівок наразі залишаються без електропостачання. Енергетики працюють над його відновленням.
  • у м. Марганець: на промислове підприємство, 3 житлових будинки та господарчі споруди, 2 автомобілі, автобус, газопровід та лінію електропередач.
  • у Червоногригорівській громаді наслідки обстрілів уточнюються.

     Посадовець звернувся до мешканців області з проханням перебувати в укриттях під час повітряної тривоги, бо за даними Генштабу, існує серйозна загроза ворожих авіаційних ударів по всій території України.

     Очільник Нікополя Олександр Саюк доповнив, що наразі немає даних про загиблих і поранених внаслідок атаки рашистів, але інформація ще уточнюється. Міський голова в черговий раз нагадав, куди можна звернутись по допомогу:

  • Якщо Ви потребуєте допомоги, будь ласка, телефонуйте до нашого колл-центру:
  • 0800 504 105 – цілодобово;
  • 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00);
  • 056 669 60 64 (з 8:00 до 19:00).

     Наприкінці звернення Олександр Іванович закликав всіх триматись і вірити в Україну.

     На Криворізькому напрямку ситуація відносно спокійна і контрольована. Про це повідомив начальник військової адміністрації «залізного міста» Олександр Вілкул:

     – Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то вона залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Генштабу ЗСУ, противник продовжує зазнавати втрат. За перший тиждень 2023 року тільки до лікарні в Новотроїцькому Херсонської області привезли близько 120 поранених окупантів. Наші підрозділи ракетних військ і артилерії за добу здійснили вогневе ураження двох пунктів управління і позицій ракетних військ та артилерії, 5 районів зосередження живої сили і техніки загарбників. Також в дельті річки Дніпро, в районі острову Білогрудий, сили оборони Таврійського напрямку уразили ворожий катер.

     У Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. У місті працює весь електротранспорт, а також 21 комунальний автобус. Вуличне освітлення функціонує наполовину потужності.

          У зв’язку із значним зниженням температури повітря водойми замерзли, але при цьому Олександр Юрійович закликав утриматись від катань по підступній льодовій поверхні:

     – І до уваги батьків. Водойми в місті замерзли і зрозуміло бажання дітей покататися на льоду. Але це дуже небезпечно – крига зараз тонка і ненадійна! Поговоріть дуже серйозно зі своїми дітьми, щоб уникнути нещасних випадків.

     Слідуючи словам керівників, разом зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та Президента! Не сумніваємось у Перемозі України та робимо все можливе для її наближення! При цьому не забуваємо дякувати Захисникам, які щодня виборюють для нас мирне небо.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11