В Україні стартує LED-програма по заміні джерел освітлення

     З 1 січня 2023 року розпочалася реалізація Державної програми, яка має на меті безоплатну заміну застарілих ламп розжарювання на їхні LED-аналоги. За словами першої віце-прем‘єрки Україниміністерки економіки Юлії Свириденко, одна людина зможе замінити 5 старих лампочок на новітні світлодіодні.

     Сама ж програма у режимі бета-тестування стартує в Україні з 16 січня. На першому етапі планують замінити до 500 тисяч ламп у 6 регіонах. Після цього орієнтовно за два тижні проект запуститься у звичайному режимі по всій території України. Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

     Посадовець також висловив вдячність партнерам за підтримку: Єврокомісії, яка вже розпочала процес закупівлі 30 мільйонів світлодіодних ламп, а також Франції, котра додасть ще 5 мільйонів LED-ламп.

                                                                                         Як отримати нові лампи?

     Подати заявку на отримання сучасних елементів освітлення зможе кожен бажаючий українець віком від 18 років. Для цього слід оформити запит на заміну ламп через додаток «Дія». Далі треба буде відвідати найближче відділення «Укрпошти», і отримати там нові лампи.

     Чиновники зазначають, що весь процес буде максимально простим та швидким.

     Тривалість програми буде достаньою для того, щоб всі громадяни України, які бажають замінити лампи вчорашнього дня на світлодіодні, могли реалізувати дану можливість. За попередніми прогнозами, LED -програма триватиме протягом січня-березня 2023 року.

     Як бачимо, попри війну, наша держава знаходить ресурс для того, щоб піклуватися про людей з користю для енергосистеми України. Віримо, що таким чином ми реально зможемо скоротити навантаження на багатостраждальний енергетичний сектор і зі світлом в оселях  дочекатися Переможної весни!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11