Бахмут і Соледар – нескорені фортеці під охороною Захисників України

     Бахмутський напрямок на Донеччині вже декілька місяців залишається найпекельнішим. Російські окупанти прагнуть захопити місто-фортецю Бахмут, а перед тим – Соледар, бо вони мають велике значення з воєнного погляду. Їх взяття може розкрити для ворога зручну дорожню розв’язку та відкрити шляхи до Часового Яру, Слов’янська та Краматорська. Але наші «сталеві» ЗСУ щодня руйнують плани окупантів, хоча це їм дається дуже важко. Бої, що точаться на цьому напрямку – запеклі і жорстокі, обстріли українських позицій не вщухають 24/7. Та наші тримаються і дають гідну відсіч рашистам. Що зараз відбувається у найгарячішій точці фронту – ми постарались зібрати для Вас актуальну інформацію.

     Наразі найбільш важка ситуація на фронті спостерігається у Соледарі, що на Донеччині. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила таке:

     – Після чергової невдалої спроби захопити Соледар та відступу ворог провів перегрупування, відновив втрати, перекинув додатково штурмові загони, змінив тактику і розпочав потужний штурм.

     Посадовиця додала, що для того, аби встановити контроль над містом, війська рф задіяли велику кількість штурмових груп, сформованих з найкращих резервів. На взяття цієї пекельної точки фронту кидають тисячі рашистів.

     – Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів, масовано застосовує артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи навіть власних бійців. Наші Захисники мужньо боронять кожний метр рідної землі. Жорстокі бої тривають просто зараз, – розповіла Ганна Маляр.

     І саме на фоні невдач росіян ворог поширює у  соцмережах заяви про те, що російські війська зуміли взяти під контроль місто Соледар та оточили Бахмут. Але така інформація не відповідає дійсності. Про це свідчать аналітики Інституту вивчення війни.

     Так, декілька днів тому російські джерела стверджували, що військові пвк «вагнер» мали успіхи та просунулися на захід від Соледара. Але їхній же засновник євгеній пригожин спростував цю інформацію, заявивши, що бойовики продовжують битися з українськими Захисниками.

     Вже у вівторок, 10 січня, Інститут вивчення війни отримав візуальне підтвердження тому, що «вагнерівці» продовжують знаходитися у центрі Соледара. Реальність поквартального контролю над місцевістю в Соледарі «затемнюється динамічним характером міських боїв». Рашисти протягом декількох місяців намагалися досягти тактичних успіхів у цьому районі.

     Експерти наголосили на тому, що навіть якби гучні заяви росіян були б правдою, то це б все одно не значило, що вони таки взяли Соледар під свій контроль, і що їм вдалося контролювати критично важливі наземні комунікації ЗСУ до Бахмута. Цю інформацію підтвердив і речник Східного угрупування військ Сергій Череватий. За його словами, наші мужні ЗСУ та українське командування докладають максимум зусиль для того, щоб якнайшвидше відтіснити ворога та вирівняти тактичне положення: нищать особовий склад рашистів, завдають шкоди їхній техніці. Разом з тим, Захисники намагаються максимально зберегти свої сили.

     Попри всю складність і жорстокість ведення бойових дій, наша армія мужньо протистоїть окупантам. Ми віримо у Вас, хлопці і дякуємо за мужність та професіоналізм!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11