10 січня, Дніпропетровщина: втрата Героя, терор Нікопольщини та впевнений шлях до Перемоги

Нікопольщина знову потерпає від ворожих атак. Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни двічі за ніч обстріляли Нікопольський район:
– Під ворожий вогонь потрапила Марганецька громада. Туди прилетіли понад 30 смертоносних снарядів. На щастя, люди не постраждали. Є руйнування – пошкоджені будинки та кафе. Наслідки ще з’ясовуються. В інших районах ніч минула без тривог і атак. І станом на ранок спокійно.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko
Заклики щодо безпеки. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук додав, що вчорашній день у громадах нашого регіону минув спокійно. Разом з тим, посадовець повідомив, що за інформацією від Генштабу ЗСУ, загроза повітряних і ракетних ударів по всій Україні залишається високою та попрохав мешканців області не ігнорувати сигнали повітряної небезпеки.
Микола Васильович звернув увагу й на те, що Україна почала отримувати наступальну зброю, а отже, «хороших русских» ставатиме більше.
Переможемо! Слава Україні! – вірить очільник облради.
https://www.facebook.com/nbankr

Дітки отримали частинку новорічного дива. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що внутрішньо переміщені мешканці, зареєстровані у Томаківській ОТГ, отримали солодкі подарунки для дітей. За це посадовець висловив подяку благодійним організаціям, які у скрутний час підтримали людей та подарували дітям частинку новорічного дива.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163
Нікополь втратив Героя... Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив сумну новину:
Війна знову принесла горе до міста. 7 січня 2023 року, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави від російських окупантів, загинув наш земляк, 56-річний штаб-сержант ФУРСІЙ Юрій Володимирович.
Прощальна церемонія відбудеться сьогодні. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого! Вічна пам’ять і слава Герою!
Також очільник Нікополя відзвітував, що всі інфраструктурні та комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Міська влада в тандемі з комунальниками продовжує усувати наслідки попередніх обстрілів.
Будьте уважні, слідкуйте за інформацією у телеграм, вайбер-каналах, не ігноруйте сирену, – закликав Олександр Іванович.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Ситуація під контролем, впевнено йдемо до Перемоги! Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, серед особового складу окупаційних військ поширюються панічні настрої. Для підтримання військової дисципліни та недопущення паніки серед особового складу ворога, що діє на Запорізькому напрямку, противник задіяв підрозділи росгвардії – фактично каральні загони. За підтвердженою інформацією поблизу населеного пункту Чистопілля, ними було розстріляно 6 осіб, які хотіли здатися в полон Силам оборони України.
Що стосується Кривого Рогу, то, за словами посадовця, у місті всі органи влади діють злагоджено, ефективно і чітко виконують свої обов’язки. Лікарні, соціальні служби та комунальні підприємства також працюють стабільно. У місті на 100% працює електротранспорт та на 50% – вуличне освітлення.
Важливо й те, що військова адміністрація міста продовжує надавати значну допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні. Також допомогу у відновленні зруйнованих об’єктів отримують деокуповані громади на Херсонщині.
– Дякую всім, хто бере у цьому участь. Ми – одна країна та будемо завжди допомагати один одному. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента!. Разом – Переможемо! – впевнений Олександр Вілкул.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
Щодня намагаємося слідувати цим настановам! Віримо, що наша сила духу – суттєва підримка для Захисників, які боронять рідну землю на фронті. Дякуємо кожному та кожній з них, молимо Бога захищати їх, допомагаємо всім, чим можемо, здобути таку омріяну нами Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11