Напрямок руху «русского военного корабля» став головною фразою українців у 2022 році

     За версією онлайн-словника сучасної української мови та сленгу «Мислово, символом і переможцем 2022 року в Україні стала фраза «русский военный корабль, иди…». Її виголосив український захисник російському окупанту острова Зміїний. І саме вона стала лейтмотивом спротиву України російській збройній агресії.

     Вираз, по суті, є рімейком української національної ідеї, сформульованої Лесем Подерев’янським ще у 2014 році. У «Мислові» підкреслили, що широке використання ненормативних висловів усіма шарами суспільства демонструє трансгресію (феномен переходу нездоланної межі, від можливого до неможливого; вихід за пограниччя) суспільних норм, характерну для війни.

     Цьогоріч усі претенденти на звання «Слово року» пов’язані з війною, і, погодьтесь це недивно. Подивіться самі:

  • доброго вечора, ми з України;
  • катастрофа;
  • біженці/переселенці;
  • ЗСУ;
  • волонтер;
  • доброволець;
  • геноцид;
  • терор;
  • допомога.

     Цікаво те, що «Мислово» обирає слово року вже вдесяте. Основними критеріями при відборі  є популярність та соціальна значущість. Давайте разом пригадаємо, а хто не знав, дізнаємось, які ж слова були номіновані на звання «Слова року» за минулі роки: 2021– вакцина, 2020 – коронавірус, 2019 – діджиталізація, 2018 – томос, 2017 – безвіз, 2016 – корупція, 2015 – блокада, 2014 – кіборги та 2013 – євромайдан.

     Ця символічна фраза однозначно має  величезну ментальну силу, що здатна допомогти нашому народу здобути Перемогу! Також не забуваємо, що зараз важливо докладати максимум зусиль для боротьби з ворогом. Віримо, обов’язково Переможемо, і «русский военный корабль» піде якнайдалі і вже назавжди!

                                                                                                                                                                                                                              За матеріалами:

https://sud.ua/uk/news/obshchestvo/258739-otvet-ukrainskogo-pogranichnika-stal-samoy-populyarnoy-frazoy-2022-goda

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3649147-v-ukraini-slovom-2022-roku-stala-fraza-pro-russkij-voennyj-korabl.html https://tvoemisto.tv/news/v_ukraini_obraly_slovo_2022_roku_142005.html

 

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11