Актори Покрова відтворили диво «Вифлеємської ночі» перед вірянами

     Незвичайне богослужіння на Різдво, 7-го січня, відбулося у Храмах Різдва Христового та Святителя Петра Могили Української Православної Церкви міста Покров. Туди завітав театральний колектив «Сюрприз» Дитячої школи мистецтв. Талановиті юні актори нашого міста, під керівництвом творчо натхненного викладача Нелі Піхтіної, показали прихожанам біблійну виставу «Вифлеємська ніч» про народження Ісуса Христа.

     Юні артисти у тематичних костюмах зуміли відобразити зворушливу сцену народження Спасителя. Емоційний сюжет в інтерпретації талановитих акторів, перевтілених в біблійні образи, дарував щирі посмішки всім присутнім. Завдяки дітям святкові літургії видались по-особливому дивовижними.







     Настоятель Храму Різдва Христового Отець Микола Бурядник подякував театральному колективу та його керівниці за чудову виставу. Побажав дітям і далі через мистецтво відтворювати біблійну історію православ’я та українського народу. Потім всі разом попросили милосердя у Бога:

      – Сьогодні Небо відкрите, тому що син Божий став людиною. Ми просимо у Господа, щоб він оберігав Україну, дарував мир на нашій землі, визволив від ворогів.




      У Храмі Святителя Петра Могили до парафіян звернувся Благочинний Православної Церкви України міста Покров, протоієрей Іван Назарик, з побажаннями Божої благодаті:

      – Дякую за таке майстерне висвітлення чудової події, яка сталася понад 2 тисячі років тому – народження Ісуса Христа – Спасителя Світу. Нехай маленький Ісусик, який з небес заглядає в душу кожного з нас, благословляє Вас і нашу рідну неньку-Україну в час важких випробувань, в час жахливої війни проти московських окупантів. Перемога буде за нами, бо Господь з нами! Христос народився! Славімо його!

     Учасники вертепу та всі дітлахи, які із задоволенням дивилися цікаву виставу, отримали солодкі подарунки від настоятеля храму та зарядились позитивними враженнями.

     Дякуємо акторам театрального колективу «Сюрприз», батькам та викладачу Нелі Піхтіній за прекрасну різдвяну виставу! Події «Вифлеємської ночі» вказують нам на те, що небесні сили добра покликані врятувати світ від вселенського зла, подарувати Україні Переможне диво. Саме за це зараз з Божим благословенням героїчно бореться нескорений народ та найкращі у світі Збройні Сили! З нами Бог, за нами правда, тому Україна Переможе!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11