У 2022-му році сироти з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла

     У 2022-му році 69 дітей-сиріт Дніпропетровщини отримали грошові компенсації на придбання власних квартир. Більшість із них вже купили житло. Для цього з державного бюджету виділили понад 25 млн грн. що констатували в обласній військовій адміністрації.

     – Кошти державної субвенції були розподілені та перераховані сиротам з 21 громади області. Аби вони змогли придбати власне помешкання: квартиру чи будинок, – доповіла головна спеціалістка відділу Служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Алла Борисенко.

     За її словами, сиріт розділили на три списки за віком. До першої категорії потрапила молодь від 16 до 23 років. Їм держава повністю покрила витрати на купівлю житла. 100% компенсації отримали 29 людей.

     У другому списку – мешканці від 24 до 35 років. Третьому – 35+. Їм держава відшкодувала частину від вартості житла. Одним – 70%, іншим – третину. Решту додали з місцевих бюджетів.

      Власну домівку вже придбали більш ніж 60 сиріт з Дніпропетровщини. Зокрема, у Дніпрі, Кривому Розі, Дубовиківській, Раївській, Перещепинській, Васильківській, Криничанській громадах.

     Державну програму започаткували у 2018 році. Суму виплат сиротам вираховують за спеціальною формулою: беруть до уваги вартість квадратного метра житла, кількість мешканців у населеному пункті, наявність у дитини-сироти інвалідності.

     Вимоги до помешкання: воно має бути площею не менше 31 м², повністю пристосоване для життя, забезпечене комунікаціями.

     Кошти від держави на придбання житла надходять на спеціальні особисті рахунки сиріт.

     Надзвичайно важливо, що держава дбає про дітей-сиріт та виділяє кошти на придбання ними власного житла. Люди, позбавлені батьківської любові, без якої неможливо уявити щасливе дитинство, юність і доросле життя, зможуть звити своє сімейне гніздечко у новій домівці та наповнювати його затишком родинного вогнища.

За матеріалами Офіційного сайту ДніпроОДА

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11