Українські військові планують навчитися керувати ЗРК Patriot в максимально стислі терміни

Перш за все слід сказати, що буквально вчора Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив гарну новину про те, що Сполучені Штати Америки розпочали підготовку до передачі Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot. Про таку допомогу від США домовилися президенти Джо Байден та Володимир Зеленський під час особистої зустрічі наприкінці грудня.
А поки тривають організаційні заходи, українські військові готові розпочати навчання, щоб швидше опанувати всі тонкощі використання зенітно-ракетних комплексів, котрі допоможуть нам захистити небо від російських ворожих атак.
Про це розповів речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України (ПС ЗСУ) полковник Юрій Ігнат.

 Для навчання наших фахівців на ЗРК NASAMS та IRIS-T знадобилось кілька тижнів. Маємо надію на те, що підготовка спеців для керування Patriot займе трохи більше часу. Сподіваюся, що для того, аби опанувати навички використання цього потужного оборонного комплексу нашим військовим вистачить декілька місяців,– відзначив посадовець.
Також речник Командування ПС ЗСУ додав, що швидкому навчанню українських спеціалістів сприяє величезна мотивація.
Юрій Ігнат висловив сподівання на те, що це не остання допомога від країн-партнерів, спрямована на захист українського неба. За його словами, гарною підтримкою у цьому питанні стане передача Україні літака F-16.
–  Сьогодні на нашу Перемогу вже працюють зенітно-ракетні комплекси NASAMS та IRIS-T. Незабаром до них доєднається Patriot. Це поступово оновить і посилить нашу ППО, але без багатоцільового літака нам дуже важко протистояти викликам, які перед нами стоять. Саме тому про необхідність надання Україні F-16 постійно наголошує військове керівництво нашої держави, –  акцентував речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.
Ми вдячні дружнім країнам, котрі підтримують Україну у боротьбі за волю та незалежність. Віримо, що разом у нас все вийде, і вже незабаром ми відсвяткуємо нашу спільну Перемогу!
За матерілами:
https://armyinform.com.ua/2023/01/05/navchannya-ukrayinskyh-fahivcziv-na-zrk-patriot-vidbudetsya-u-maksymalno-stysli-terminy/

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11