Україна створила власну віртуальну систему управління військами в бою

     Україна створила імпровізовану розвідувальну мережу для координації військових підрозділів на полі бою. Ця недорога версія віртуальної системи управління в бою має назву «MacGyver». Вона виявилася значно дешевшою за американський аналог. Для прикладу, на створення такої системи США витратили десятиліття і мільярди доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

     За інформацією видання, створена Україною мережа звʼязку безпілотників, винищувачів та озброєння, повʼязана через супутники та спеціальні програми, дозволила ЗСУ отримати перевагу на рівні інтелекту, координації та точності над чисельно більшою, але незграбною армією рф.

    • Технічно підковане населення України оновило техніку партизанської війни для цифрової ери, – йдеться у статті.

      Британський підполковник Глен Грант, який з 2014 року працював зі збройними силами США та України над оборонною реформою, нарікає, що бюрократичні західні військові «занадто повільні та виважені». За його словами, вони не можуть так швидко застосувати нові технічні рішення, щоб вирішувати проблеми на полі бою:

      – Одним з елементів успіху України в інноваціях є те, як різні військові підрозділи та українські техкомпанії працюють над власними новими військовими технологіями. Такий підхід «знизу-вгору» більше нагадує зародження Кремнієвої долини, ніж проєкти, що фінансуються Пентагоном.

      Тому співбесідники видання у сфері оцифрування в США стверджують, що успіх України у створенні віртуальної системи командування й управління «на льоту» пропонує цінні уроки для Заходу, зокрема, щодо необхідності експериментувати і залучати невійськових експертів.

     Американські журналісти також процитували міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, який нещодавно заявив, що росія готувалася до повноцінної технічної війни 20 років, а Україна здійснила технологічний стрибок за 10 місяців!

     WSJ наводить кілька прикладів, як українським військовим вдалося «цифровізувати війну». Вони нагадали, що Захисники України успішно модифікують дрони, після чого можуть з їхньою допомогою скидати гранати просто в окопи російських окупантів. Також українські воїни роблять безпілотні автомобілі з кулеметами і вигадують інші новації.

     Водночас українські програмісти оновили систему, яку військові називають Delta. З її допомогою можна надавати розвідувальні дані з поля бою командирам в режимі реального часу.

https://www.wsj.com/articles/ukraine-has-digitized-its-fighting-forces-on-a-shoestring-11672741405?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

      Повномасштабна війна росії спонукала нашу країну до швидких рішучих дій. Як показав досвід, розумом можна перемогти силу. І ми пишаємося винахідливістю українських фахівців, які дивують весь світ своїми діджитал-розробками. Завдяки нашим геніям, що підкорюють новітні технології, українська армія є взірцем для інших у XXI столітті. А про мужність, незламність та мотивацію наших воїнів складають легенди. Вже ні в кого не залишається сумнівів у тому, що Україна Переможе, бо у нас найкращі в світі воїни, котрі творять дива!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11