Як правильно носити світловідбивні елементи? Поради від рятувальників

Ні для кого не секрет, що зараз, через підступні атаки російських окупантів та об’єкти енергетики Україна, всі ми живемо у режимі тотальної економії електроенергії. Саме тому на вулицях українських міст та сіл не вмикається зовнішнє освітлення, часто не працюють світлофори. В таких умовах, особливо у вечірній час, водіям складно помічати пішоходів на дорозі або узбіччі, тому виникає реальний ризик виникнення ДТП. Для того, щоб не потрапити під колеса автомобіля, пішоходи, перш за все, повинні подбати про свою безпеку. Зробити це можна, придбавши спеціальні світловідбивні елементи – флікери. Як їх краще носити – знають рятувальники ДСНС і готові поділитись з нами своїми порадами.

Статистика свідчить, що пішоходів, які мають такі елементи на одязі або сумці, при переході дороги по темній вулиці, водіям видно як мінімум на 20% краще. Рятувальники зазначають, що у якості флікерів можуть виступати браслети, стрічки на руку чи рюкзак, наклейки, брелоки чи жилети.

Як же краще носити світловідбивні елементи, щоб їх було видно водіям транспортних засобів?

  • розміщуйте їх на одязі на рівні зору водія;

  • не використовуйте надто маленькі елементи. Вони повинні бути добре помітні. Підійдуть варіанти з розміром понад 15 см2;

  • флікери варто вдягати на рухливі частини тіла – щиколотки, гомілки, передпліччя чи зап’ястя;

  • якщо у вас є світловідбивний брелок, причепіть його до сумки, яку ви тримаєте у правій руці, рухаючись назустріч автомобільному потоку;

  • значки краще приколювати на верхньому одязі;

  • нарукавні пов’язки можна вдягати не тільки на руки, але й на ноги;

  • оптимальним варіантом буде поєднання знімних та незнімних світловідбивачів;

  • якщо ви їздите у темну пору на велосипеді, обов’язково використовуйте флікери.

Ось такі нескладні правила допоможуть зберегти та врятувати життя пішоходів. Тому сміливо купуйте світловідбивні елементи та чіпляйте їх на одяг. Тим паче, їхня вартість цілком доступна. Адже саме ці нехитрі речі стануть запорукою вашої безпеки під час перебування на вулиці у темну пору доби.

https://bigkyiv.com.ua/ryatuvalnyky-poradyly-yak-pravylno-nosyty-svitlovidbyvni-elementy/

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11