Наша бандуристка Варвара Сізова – одна з кращих в Україні!

     Душа українського народу квітне у наших дітях… Навіть у важкий час воєнного стану надихає на боротьбу заради Перемоги та розбудови нової, сильної та розвиненої України. Разом ми перегорнули сторінку надважкого року, який попри постійні випробування, став фундаментальним та ознаменувався вагомими здобутками. Не перестають ними дивувати і юні таланти Покрова, що оспівують українську ідентичність. Неповторну красу народного мистецтва через свою творчість оспівує наша землячка, юна бандуристка Варвара Сізова – донька нашого колеги, начальника Чкаловського кар’єру №2 Анатолія Сізова. Минулий рік для талановитої дівчини ознаменувався значними здобутками.

     Варвара Сізова грає на унікальному музичному інструменті, аналогів якому немає у світі – бандурі, що є справжньою візитівкою нашої країни та символом національної ідентичності.

     Здібна вихованка Дитячої школи мистецтв відпрацьовує свою виконавську майстерність під керівництвом прекрасних викладачів Наталії Горб та Антоніни Жуковської. Обдарована дівчина заворожує публіку чудовим виконанням музичних творів, у яких звучить народна самобутність всіх поколінь українців.

     Юна зірка Покрова не лише дарує неймовірну естетичну насолоду шанувальникам бандурного мистецтва, а й прославляє рідне місто своїми успіхами, збираючи численні нагороди в Україні та за її межами.

      Так, у 2022 році Варвара здобула 3 важливі перемоги. Вона посіла І місце на обласному фестивалі-конкурсі учнів старших і випускних класів мистецьких шкіл та виконавців на народних інструментах.

     Як учасниця IV Всеукраїнського конкурсу бандурного мистецтва “І задзвеніли струни…” в номінації “бандурист-інструменталіст”, що проходив у Хмельницькому, обдарована дівчина заслужила ІІ місце.

     У Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі виконавської майстерності гри на народних інструментах “Барви Полтавщини” Варвара здобула ІІІ місце вже як вокалістка.

     Усі ці конкурси внесено до єдиного рейтингу дитячих та юнацьких міжнародних, всеукраїнських та мистецьких конкурсів, фестивалів.

     Ми пишаємося нашою талановитою Варварою. Вітаємо виконавицю, її батьків та педагогів із значними досягненнями! Дякуємо, що своїми здобутками юна бандуристка наповнює творчу скарбницю Покрова та популяризує традиції музичного мистецтва України. Бажаємо натхнення для подальшого поширення світом культурного надбання нашої Батьківщини. Нехай мелодія бандури якнайшвидше сповістить про Перемогу України!

За матеріалами прес-служби міського голови

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11