Міжнародні партнери продовжують підтримувати енергетичний сектор України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оприлюднив обсяги енергообладнання, про поставки якого українським дипломатам вдалось домовитись з країнами-партнерами.
Станом на 4 січня, статистика постачання енергообладнання до України наступна: майже 1 тис. 800 трансформаторів струму та напруги різної потужності, понад 7 тис. генераторів потужністю до 100 кіловат і 600 генераторів більше 100 кіловат, понад 40 кілометрів кабелю, а також сотні найменувань запчастин для енергообладнання, обігрівачів тощо, – доповів посадовець в ході брифінгу.
Дмитро Кулеба додав, що очолюване ним Міністерство ані на мить не припиняє працювати з Мінінфраструктури, Міненерго, Укренерго та іншими міністерствами та відомствами. Таке об’єднання зусиль спрямоване на залучення міжнародної допомоги, котра має на меті якнайшвидше відновити енергетичну інфраструктуру нашої держави.
Міністр закордонних справ також висловив вдячність бійцям енергетичного фронту за ті «дива, які вони роблять, підтримуючи функціонування пошкодженої енергосистеми». Кулеба зазначив, що він зі своїми колегами робить все можливе для того, щоб у наших енергетиків вистачало ресурсів для проведення цієї героїчної роботи.
Ми теж надзвичайно вдячні міжнародним партнерам, котрі щодня надсилають Україні нове енергообладнання, тим самим сприяючи відновленню енергосистеми, зруйнованої ворожими атаками. Віримо, що завдяки такій колосальній підтримці ми переживемо цю зиму, і дочекаємося Переможної весни!

За матеріалами:
https://censor.net/ua/news/3391201/ukrayina_domovylasya_pro_postachannya_mayije_1800_transformatoriv_ta_ponad_7000_generatoriv_potujnistyu
https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3646353-ukraina-domovilas-pro-tisaci-transformatoriv-ta-generatoriv-dla-vidnovlenna-infrastrukturi-mzs.html

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11