Дніпропетровщина рулить! Інженер з Кривого Рогу створив новий дрон-камікадзе у відповідь «шахедам»

Інженер з Кривого Рогу Віталій Бризгалов винайшов унікальний дрон, що має на меті допомогти нашим ЗСУ у боротьбі з ворогом. У мирні часи чоловік займався виготовленням електровантажівок і дронів для цивільних, а навесні його команда розробила багі та цифрові міношукачі для військових. Трохи згодом криворіжець повернувся до розробки безпілотних літаючих апаратів, але вже з іншою метою. Віталію вдалося розробити унікальний дрон-камікадзе – безпілотник бригадного рівня, для роботи в тилу, бо він може долати велику відстань.

Основні переваги новинки полягають у декілька важливих моментах. По-перше, дешеве виробництво. Адже на один безпілотник потрібно до двох тисяч доларів. По-друге, швидкість виготовлення. Один дрон виробляється впродовж 3-4 годин. Команда за місяць може виготовити до 100 БПЛА. По-третє, дрон летить на 300 кілометрів і несе на собі 10 кг вибухівки. Цього достатньо, щоб знищити будь-яку броньовану ціль, склад, казарму.

Це наша, українська відповідь на «шахеди», якими загарбники атакують Кривий Ріг та інші міста України. Десять таких дронів коштують як один ворожий. Важливо те, що всі складові БПЛА ми з командою виготовляємо самостійно – матрицю, бензиновий двигун та регулятори, – зазначає винахідник.

Дрон вважається цивільним, але він дуже допоможе військовим, які будуть заряджати його вибухівкою або підвішувати її до крил безпілотника.

На даний час в Україні, на жаль, поки не налагоджене державне серійне виробництво дронів. Зараз цим займаються приватні компанії й команди ентузіастів без доступу до державного наукового ресурсу.

Дякуємо Віталію за його винахід, адже він дійсно допоможе військовим у боротьбі з ворогами. Маємо надію на те, що державні посадовці звернуть увагу на винахід криворізького інженера та допоможуть розгорнути масове виробництво таких важливих для нашої Перемоги «пташок».

За матеріалами:

https://dp.vgorode.ua/ukr/news/sobytyia/a1229871-vidpovid-na-shakhedi-u-dnipropetrovskij-oblasti-stvorili-novij-dron-kamikadze

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11