Життя триває, навіть попри війну

Ця фраза не одноразово була доведена мешканками Дніпропетровської області, які стали матусями у 2022 році. Як повідомила головний спеціаліст з питань акушерства та гінекології департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Ірина Ларіонова, в нашому регіоні з початку війни народилося майже 13 тис. 500 немовлят. З них 7 тис. 65 хлопчиків та 6 тис. 393 дівчинки. Загалом протягом 2022 року на Дніпропетровщині з’явилися на світ 16 тис. 53 дитини, що на 3 тисячі менше, ніж у 2021 році.

Міграція та бойові дії, що цілком зрозуміло, вплинули на демографічну ситуацію та народжуваність. Та навіть попри це, святкова доба подарувала 33 нових життя – народилися 18 дівчаток і 15 хлопчиків. А ось саме у новорічну ніч в регіоні з’явилися на світ чотири дитинки: по двоє дівчаток та хлопчиків. Першою в 00:16 у Кривому Розі народилася дівчинка, в 1:15 у Дніпрі, у родині переселенців, народився хлопчик, якого назвали Данилом, – розповіла Ірина Ларіонова.

Також посадовиця зазначила, що у 2022 році народилося двоє трійнят, а у 48 родинах відбулося поповнення двійнями.

 

Велика родина Покрова також поповнилася новою маленькою мешканкою. Нею стала Емілія Малафєєва, котра народилася 1 січня в Нікопольському пологовому будинку. Мама Даря і тато Ернест не можуть натішитися своєму новорічному диву. Новоспечені батьки вірять у те, що їхня донечка буде зростати всім на радість під мирним небом рідної Дніпропетровщини.

Як бачимо, незважаючи всі негативні обставини, які принесла з собою війна, на Дніпропетровщині продовжують народжуватися маленькі українці. Упевнені наші Збройні Сили і ми разом з ними докладемо максимальних зусиль для того, щоб якомога швидше здобути Перемогу та забезпечити дітям мирне світле майбутнє.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11