Україна знову пережила масований ворожий обстріл. Слава нашим силам ППО!

29 грудня рф в черговий раз здійснила масований обстріл території України. Він став одним з найбільших за весь час повномасштабного вторгнення країни-агресорки.
Все почалося ще вночі, коли росія запустила по українських містах дрони-камікадзе. Зранку країна прокинулася в стані повітряної тривоги. Все через те, що окупанти атакували Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів. Попередження про небезпеку отримували в усіх областях країни, а влада просила мешканців перебувати в безпечних місцях до відбою.
Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що під час атаки росія випустила по Україні 69 крилатих ракет повітряного та морського базування, а також зенітних керованих ракет до ЗРК С-300.
Їхньою метою були об’єкти енергетичної інфраструктури.
Силами оборони знищили 54 крилаті ракети.
По ситуації в регіонах – читайте далі.
Київ
Силам ППО на Київщині вдалося збити 16 ворожих ракет.
Уламки збитої ракети впали в приватному секторі Дарницького району столиці. Мер Києва Віталій Кличкоуточнив, що постраждали троє людей, серед них – 14-річна дитина. У Голосіївському районі пошкоджень зазнали підприємства. У Печерському районі «приліт» стався на дитячому майданчику. На місці працюють пожежніта правоохоронці.
В Київській області ворожа ракета потрапила до приватного сектору у селищі Бортничі. Рятувальники розбирають завали.
Харків
Влучання фіксували і в колишній українській столиці. За інформацією мера міста Ігоря Терехова, один із «прильотів» трапився у Слобідськомурайоні.
Поки влада встановлює кількість постраждалих і загиблих унаслідок серії вибухів. Міський метрополітен тимчасово призупинено.
Львів
Не краща ситуація і на Заході України. Як повідомив мер міста Андрій Садовий, внаслідок атаки майже все містозалишилося без електроенергії. Крім того, можливі проблеми з водою.
Очільник Львова повідомив, що наразі на об’єктах критичної інфраструктури відбувається перехід на роботу дизель-генераторів.
Миколаївська область
Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомив, що сили ППО збили 3 ракети над морем.
Одеська область
Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що у селі Степове Одеської області уламки ворожої ракети впали на житловий будинок. Поки наслідки уточнюються.
А ось голова Одеської ОВА Максим Марченко надав інформацію про те , що сили ППО збили в області 21 ворожу ракету. Внаслідок обстрілу, на жаль, є пошкодження енергетичної інфраструктури.
Житомирська область
Глава ОВА Віталій Бунечко повідомив, що в області успішно спрацювало ППО.
Івано-Франківська область
В одному із сіл на Франківщині російська ракета влучила у житловий будинок. На щастя, вона не вибухнула.
Дніпропетровська область
Ситуація повністю під контролем, тривожних новин, на щастя не надходило.
Як бачимо, ворог не вгамовується, постійно випробовує на міцність наші нерви. Але ми не піддаємося, віримо у наші найкращі в світі ЗСУ та знаємо – Перемога буде 100% за нами!!!
За матеріалами:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11