До держбюджету надійшов грант у обсязі 2 млрд доларів

     До державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд доларів з Цільового фонду Світового банку. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

      – Залучене грантове фінансування буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та заробітних плат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій, – пояснили в Мінфіні.

      У відомстві підкреслили, що це вже другий транш з гранту розміром 4,5 млрд доларів. Кошти надані США у рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

     – З перших днів злочинного вторгнення рф в Україну, Сполучені Штати підтримують нас на всіх можливих напрямах, в тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет, — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

      Загалом, після початку повномасштабного вторгнення рф, Україна отримала від США вже 12 млрд доларів у формі грантів. Таким чином, країна є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх держав-партнерів у 2022 році.

https://www.mof.gov.ua/uk/news/ukraine_received_usd_15_billion_grant_from_the_us_through_the_trust_fund_of_the_world_bank-3772?fbclid=IwAR3Fm58MawgPzWp9iEmNxKJjTV4xjNwK1y8kL3cPNG7Mb5C9ZfqzGNMWp5I

     Світ підтримує Україну та її незламний народ, що бореться за мир, безпеку та незалежність. Дякуємо Сполученим Штатам та всім союзникам за донати в економіку України, завдяки чому наша держава навіть в умовах війни виконує свої зобовʼязання перед українцями та вчасно здійснює всі соціальні виплати.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11