Доповідає Генштаб

     Триває 301 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Російські окупанти продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави, не припиняють завдавати удари по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Нарощують обсяги перекидання мобілізованого особового складу, озброєння і військової техніки, пально-мастильних матеріалів та боєприпасів з далекосхідних регіонів рф.

ЗСУ професійно протистоять навалі рашистів

      За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах 25 населених пунктів. Серед них – Масютівка Харківської області; Підкуйчанськ, Діброва і Білогорівка на Луганщині та Верхньокам’янське, Веселе, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Водяне, Піски, Невельське, Мар’їнка, Новомихайлівка і Пречистівка Донецької області.

     Авіація України завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 12 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

     Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 10 районів зосередження живої сили окупантів.

Окупаційні війська тероризують Україну

      Російські нелюди завдали 5 ракетних та 16 авіаційних ударів, а також здійснили 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню. В результаті цього великі ушкодження отримала цивільна інфраструктура та постраждало мирне населення міст Херсон, Костянтинівка та Вовчанськ.

     На всій території України залишається небезпека авіаційних та ракетних ударів.

     * На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

     * На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог обстріляв з артилерії позиції наших військ в районах 16 населених пунктів. Зокрема це — Михальчина Слобода Чернігівської області та Вільча, Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Варварівка, Вільхуватка і Дворічна на Харківщині. Також рашисти задіяли ударний БпЛА та армійську авіацію біля Красного Харківської області.

     * На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області та Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонопопівка та Діброва Луганської області.

     * На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог продовжує вести штурмові дії. Обстріляв з танків та артилерії наші позиції в районах більш як 20 населених пунктів. Серед них — Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Диліївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Завдано авіаударів в районах Спірного та Білогорівки.

     * На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по позиціях наших військ поблизу Вугледара, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області.

     * На Запорізькому та Херсонському напрямках продовжує обстріли з реактивної артилерії районів населених пунктів Білогір’я, Кам’янське і Малі Щербаки Запорізької області та Новодмитрівка, Кам’янське, Республіканець, Новоберислав, Понятівка, Херсон, Микільське, Садове і Антонівка на Херсонщині.

Рашисти отримують по заслугах від наших Захисників

     Підтверджено вогневе ураження підрозділами Сил оборони України 18 грудня районів зосередження живої сили та техніки ворога на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Зокрема, в районах населених пунктів Пологи, Василівка і Кам’янка-Дніпровська. Втрати противника складають понад 130 поранених окупантів, знищено до 10 одиниць озброєння і військової техніки різного типу. Інформація щодо загиблих загарбників уточнюється.

      Ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування поранених російських окупантів та найманців приватних військових кампаній. Так, за наявною інформацією, у Луганську міська багатопрофільна лікарня облаштована під військовий шпиталь російських окупаційних військ, який вже перевантажений пораненими окупантами.

     Підтверджено вогневе ураження 19 грудня району зосередження живої сили та техніки окупантів в Херсонській області, в районі Василівки. Знищено 8 одиниць важкої військової техніки різного типу. Інформація щодо втрат у живій силі уточнюється.

      З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації громадян України, які проживають на території міста Василівка та прилеглих населених пунктів Василівського району Запорізької області.

     За добу втрати росії склали:

    • особового складу- 510 осіб,
    • танків — 7,
    • бойових броньованих машин — 5,
    • артилерійських систем — 12,
    • РСЗВ — 2,
    • літаків — 1,
    • гелікоптерів — 1,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 8,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 9,
    • спеціальна техніка — 1.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Невпинно дякуємо нашим нескореним Захисникам, допомагаємо армії та віримо в Перемогу України!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11