20 грудня, Дніпропетровщина: ворожий терор Нікопольщини та вкрай важка ситуація з електропостачанням

     рашисти вкотре обстріляли козацький край. Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни не давали спокою Нікопольщині і цієї ночі:

     – Тричі обстріляли з важкої артилерії дві громади Мирівську та Покровську. Випустили на мирні села щонайменше 20 снарядів. На щастя, люди вціліли. Пошкоджено з десяток приватних будинків та господарських споруд, газопроводи та лінію електропередач. В інших районах ніч з тривогою, та без атак. І станом на ранок спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenkо

     Енергетики області та району працюють 24/7. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук розповів про те, що вчора ввечері відносне затишшя у регіоні порушили окупанти, які вдарили по Нікополю з важкої артилерії. На щастя, обійшлося без постраждалих. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

    За словами посадовця, енергетики продовжують приводити до ладу систему після останніх ракетних обстрілів:

     – Завдання дуже складне, скільки часу займе відновлення більш-менш стабільної роботи мереж – спрогнозувати неможливо. За даними «Укренерго», ситуація з електропостачанням на Дніпропетровщині зараз найважча. Тому, якщо у вас вдома є світло, будь ласка, заощаджуйте. Допоможіть нашим енергетикам впоратися із черговим викликом. Якщо електроенергії вдома немає – збережіть адреси найближчих до вас Пунктів незламності і користуйтеся ними. Посилання на Пункти наступне: http://nezlamnist.gov.ua/

     Микола Лукашук закликав всіх допомагати один одному, підтримувати ЗСУ, вірити в Президента і разом день за днем крокувати до Перемоги.

https://www.facebook.com/nbankr

     Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що  наразі триває відновлення енергосистеми району після останньої атаки росіян.

     – Руйнування досить суттєві. Працівники ДТЕК роблять все можливе для стабільного електропостачання. Прошу вас з розумінням ставитись до ситуації, адже вимкнення світла є результатом збройної агресії рф, пояснив Євген Вячеславович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура та комунальні підприємства в місті працюють у штатному режимі. Також триває ліквідація наслідків ворожих обстрілів.

     Очільник попрохав містян бути уважними, слідкувати за офіційними каналами у телеграм, вайбер, у жодному разі не ігнорувати сирену.

     За словами мера Нікополя, зберігаються аварійні відключення електроенергії та, разом з тим, фахівці роблять все можливе, для того, щоб якнайшвидше повернути світло у домівки нікопольців.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     Оперативна ситуація на Криворіжжі – під контролем. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України. За інформацією Сил оборони таврійського напрямку ворог зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів.

     За словами посадовця, у Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією. У місті вся важлива інфраструктура працює.

     – 20 грудня у Кривому Розі оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок прямого влучання російською ракетою в будинок у Тернівському районі. Відбудеться прощання з молодою сім’єю та їх півторарічним сином, життя яких підступно обірвала ворожа ракетна атака. Ми глибоко співчуваємо близьким та рідним загиблих. Ми ніколи не вибачимо цього, окупанти мають відповісти за кожен злочин, за кожне загублене життя. Вічна пам’ять загиблим. Прощання відбудеться сьогодні об 11.00 біля будинку по вул. Каштановій, 27, повідомив Олександр Юрійович.

     Криворіжці отримають допомогу з міського бюджету. Також очільник  військової адміністрації Кривого Рогу додав, що на базі гімназії № 42 відкрито пункт, до якого можуть звертатися потерпілі від обстрілів та подати заяви на видачу будматеріалів і отримання матеріальної допомоги від міста. З міського бюджету буде виділено матеріальну допомогу всім постраждалим. Для кожної квартири її розмір визначатиметься індивідуально, залежно від завданої шкоди.

     З 20 по 22 грудня там же, у гімназії № 42, працюватиме «Мобільна Віза». Мешканцям буде надана допомога при оформленні документів в «Дія» на державну допомогу, а саме декларації про пошкоджене майно.

     – Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! традиційно закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Попри всі труднощі, з якими нам всім доводиться стикатися, у жодному разі не втрачаємо віри у ЗСУ, котрі день за днем наближають нашу Перемогу! Тримаємося та знаємо, що правда за нами, адже ми – на своїй землі, і це значить, що вистоїмо та Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11