Українські громади отримають генератори від Франції

Мережа Захисту національних інтересів «АНТС», що виступає певним координатором між міжнародними партнерами та українськими громадами, повідомила про те, що 8 українських громад отримають генератори в рамках спільної україно-французької ініціативи «Світло під час зими». Це починання має на меті залучити партнерів, які допоможуть Україні пережити зиму в теплі та зі світлом.
Задля реалізації цієї мети наприкінці листопада активісти організації спільно з французькою громадською організацією «Stand with Ukraine» звернулися до Асоціації муніципалітетів Франції з проханням допомогти закупити генератори для українських громад.
– Відгукнулися 32 мерії, і перші 8 генераторів вже закуплені. Станом на сьогодні,вони у Любліні. Ще 28 тисяч євро зібрано муніципалітетами, і зараз ми шукаємо, де можна було б закупити це енергообладнання. Також найближчим часом доставимо їх іншим громадам, з якими працюємо у рамках проекту «Відновлення громад», а це 30 громад із 10 областей України. Усі вони або були в окупації, або постраждали від ворожих прильотів, – розповіла експертка мережі «АНТС» Наталія Федорович.
Перші генератори вже відправлені в школи, соціальні та медичні установи Новгород-Сіверської, Новобасанської (Чернігівська область), Охтирської, Білопільської (Сумська область), Апостолівської (Дніпропетровська область), Хотівської (Київська область), Пороміської та Гордницької громад (Житомирська область). Середня потужність обладнання становить від 9 до 10 кВт.
Ми вдячні нашим партнерам за таку потужну підтримку. Віримо, що разом зуміємо пройти зиму та дочекатися весни, яка обов’язково принесе нам Перемогу!

За інформацією:

https://glavcom.ua/country/society/frantsija-peredala-ukrajinskim-hromadam-heneratorami-896452.html

https://ants.org.ua/podaruj-ukrayini-generator-u-francziyi-startuvala-inicziatyva-svitlo-pid-chas-zymy/

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11