Україна отримає ще десять тисяч терміналів Starlink

      Україна уклала угоду з американською корпорацією Ілона Маска Space Exploration Technologies Corp щодо постачання понад 10 тисяч терміналів супутникового зв’язку Starlink для забезпечення сталого зв’язку у разі зникнення світла після російських повітряних атак. Система Starlink надає доступ до високошвидкісного інтернету навіть у віддалених місцях, використовується в цивільних і військових цілях. Starlink відіграла важливу роль ще на початку війни, оскільки її антени дозволяли українським військам підтримувати зв’язок, коли вони відбивали натиск російських окупантів.

     Віцепрем’єр-міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Bloomberg розповів, що пристрої будуть відправлені до України найближчими місяцями:

      — SpaceX і Ілон Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам… Маск запевнив нас, що і надалі буде підтримувати Україну. У разі відключення електроенергії, я в той же день написав йому повідомлення, він миттєво відреагував і вже зробив певні кроки.

     За його словами, альтернативи супутниковому зв’язку немає. А план дій на випадок надзвичайних ситуацій передбачає розгортання тисяч “Пунктів незламності” – місць, де українці зможуть отримати безперебійний доступ до електроенергії, опалення та Інтернету, частина з яких забезпечується антенами Starlink.

     – Ми готові місяць прожити без електрики, аби був хоча б мобільний зв’язок та смс-повідомлення. Щодо інтернету, то у нас є багато Starlink, але головне, що ми отримали кивок на ще одну партію, яка буде використана для стабілізації зв’язку на випадок критичних ситуацій, – акцентував Михайло Федоров.

     З початку повномасштабної війни Україна отримала близько 22 тисяч антен Starlink. Також повідомляється, що уряди кількох країн ЄС готові розділити між собою оплату за Starlink для України.

     – На сьогодні всі фінансові питання вирішені, – зазначив віцепрем’єр.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-12-20/ukraine-to-get-thousands-more-starlink-antennas-minister-says?srnd=premium-europe

      Вдячні Ілону Маску та корпорації Space Exploration Technologies Corp за підтримку України шляхом надання супутникового зв’язку. Starlink є справжнім помічником для наших незламних ЗСУ та всієї держави, що воює за Перемогу добра над вселенським злом, здобуття миру для всього цивілізованого світу.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11