«Переможного Нового року»! На Дніпропетровщині презентували нову новорічно-різдвяну марку

     В Україні ввели в обіг нову марку до новорічних та різдвяних свят. Вона вже одинадцята, випущена за час повномасштабної війни. Її спецпогашення пройшло у різних куточках країни. Зокрема, на Головпоштамті у Дніпрі.

     – Назва марки – «Переможного Нового року». Це те, про що мріє кожен українець. Повномасштабна війна розлучила мільйони доль, родин, рідних людей. Але вона не зможе зруйнувати наші традиції, віру у дива та Перемогу, – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

     Сюжет марки – ліричний та зворушливий. Зображені дівчина та український військовий. Вона зустрічає Новий рік на самоті. Він – на полі бою, захищаючи рідну землю.

     Щаслива розв’язка цієї історії – на конверті. Пара, нарешті, разом.

     Авторка малюнку – школярка з Миколаєва Валерія Михайлова. За її роботу проголосувало найбільше людей. До остаточного ескізу додали лише декілька символічних елементів. Поле бою «вкрили снігом», а на вікні з’явилися свічки.

     – Це 11 марка, яку випустила «Укрпошта» з початку війни. Наступні плануємо вводити в обіг вже у наступному році. Які саме, поки що секрет, – розповів директор Дніпропетровської дирекції АТ «Укрпошта» Антон Ізотов.

     Марку вже можна придбати у поштових відділеннях або онлайн. Її тираж 720 тисяч штук. Окрім марки, випустили конверт та листівку відповідної тематики.

     – Марка продовжує військовий сюжет. Дає надію людям. Дівчатам, які чекають коханих з передової. Роз’єднаним родинам, частина з яких вимушена перебувати за кордоном. Все обов’язково зміниться на краще, – додав член правління Дніпропетровського відділення асоціації філателістів України Дмитро Цимиренко.

     Символічна марка «Переможного Нового року» від «Укрпошти» нагадує нам, що війна обовʼязково закінчиться Перемогою України! І хоча зараз ми всі дуже сумуємо за своїми рідними, близькими та друзями, що боронять державу на військовому фронті, ні на мить не втрачаємо віри у те, що невдовзі українські родини воззʼєднаються та повернуться до мирного життя.

За матеріалами Офіційного сайту ДніпроОДА

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11