Дорогий наш Миколай, Україні помагай і про нас не забувай!

     День Святого Миколая – це одне з найулюбленіших зимових свят, особливо для маленьких українців. Дорослі ретельно готуються до цієї події, а дітвора з нетерпінням чекає подаруночків під подушку. Всі знають, що Чудотворець – покровитель дітей, він допомагає їм у навчанні, благословляє на добрі справи, нагороджує за старанність і карає за неслухняність. Він вміє здійснювати мрії, і в цьому вже давно переконались і діти, і дорослі, тому цьогоріч листи до Миколая сповнені одним єдиним проханням на всіх – якнайшвидшої Перемоги для України і повернення до мирного життя. Віримо, що чарівник обов’язково почує дитячі молитви і зробить все можливе, щоб допомогти їх здійсненню. З якими ж іще проханнями юні українці звертаються до Святого Миколая, напередодні свята ми запитували у дітей наших колег.

     Син подружжя Альони (секретар) та Ярослава Лози (електромонтер Залізничного цеху) 5-річний Ярослав розповів, що його тато зараз – Захисник України. Тому більше за все у світі він прагне, щоб татусь якнайшвидше повернувся додому з Перемогою. А щоб Святий Миколай допоміг йому здійснити цю мрію, хлопчик підготував для нього віршик:

Два сонечка я знаю:

Мов куля золота,

Одне у небі сяє,

А друге ось літа.

За сонечком маленьким

Біжу я навпростець.

Ловлю його у жменьку,

Мов сонця промінець.

     Ось такі не по роках дорослі думки мають маленькі українці у наш важкий час. Щоб бути таким сильним та хоробрим як татко, Ярослав займається карате. Є у нашого «сонечка» і суто дитяче бажання – знову відвідувати дитячий садочок, бо дуже скучив за своїми друзями, особливо за подружкою Вірою. А в подарунок під подушку хоче іграшкового робота синього кольору.

     Про Перемогу України мріють і діти помічника машиніста крокуючого екскаватора Запорізького карʼєру Миколи Бічагова Олександр та Анастасія. Ми з ними зустрілись на волейбольному турнірі, коли діти щиро вболівали за команду батька. У розмові Сашко нам розкрив ще одне важливе бажання з приводу своєї майбутньої професії:

      – Я прагну стати футболістом та гідно представляти Україну на спортивній арені.

     А його сестричка Настя, користуючись нагодою, побажала успіхів ЗСУ, що захищають Батьківщину на фронті.

     8-річний Максим – син помічника машиніста електровозу Залізничного цеху Івана Мірошниченка захоплюється спортом, як і його тато, який представляє команду залізничників на спортивних заходах комбінату.

      Хлопець попрохав у Миколая подарунок для справжнього інтелектуала – кубик Рубика 2х2. І додав ще одне бажання:

     – Я хочу, щоб Україна Перемогла. Всі про це мріють.

      Брати Даніїл та Ярослав сини подружжя Паніщевих провідного системного адміністратора Івана Сергійовича та бухгалтера Олени Анатоліївни, бачать світ у сучасному вимірі. Хлопці, окрім мрій про Перемогу, плекають надію на те, що Святий Миколай подарує їм по парі бездротових навушників та сподіваються на допомогу чарівника у навчанні.

      – Мені б хотілося значно покращити свої знання з англійської мови. А коли в Україну повернеться мирне життя, хочу, щоб у нашому місті побудували великий скейт-парк з роллердромом, щоб весело проводити там дозвілля, – додав Даня.

 

     Донька машиніста екскаватора Колони КДТ Автотранспортного цеху Андрія Горобія Софія (11-років) мріє про чотирилапого друга – милого песика породи міні-доберман. Дівчинка демонструє успіхи у навчанні, дуже любить українську мову та із задоволенням вивчає англійську, а також захоплюється фізкультурою та математикою. Тож, точно заслуговує на те, щоб Миколай здійснив її великі і маленькі бажання:

     — Я хочу, щоб скоріше закінчилась війна та наступив мир в Україні. У подарунок під подушку я б хотіла отримати солодощі та мʼяку іграшку.

     19-річний Ярослав – син Захисника України, нашого колеги – спеціаліста з ремонту карʼєрного устаткування Ремонтно-механічного цеху Сергія Зоріна, прагне тільки одного:

      – Зараз у мене лише одне бажання: щоб війна закінчилася, а всі, хто служить в ЗСУ, повернулися додому. Дуже чекаю свого тата з Перемогою! Сильно за ним сумую.

      Здібний хлопець навчається в Харківському аерокосмічному університеті. У майбутньому працюватиме на благо рідної Батьківщини, яку його мужній тато захищає на полі бою.

      Ось такі відкриті серця мають наші чудові діти. Їхні щирі думки, сподівання та мрії наповнюють Україну світлом добра та любові. Це – та непереможна сила, яка осяює наш нелегкий шлях до Перемоги! Упевнені, що Святий Миколай зробить все можливе для того, щоб дитячі мрії стали реальністю.

Підготувала Анастасія ШАБЛЯ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11