Новини Дніпропетровщини, 14 грудня: обстріли Нікопольщини, пильність ЗСУ та праця на Перемогу

     Знову потерпає Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, доповів, що росіяни всю ніч атакували Нікопольщину з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії:

     – Тримали під прицілом два міста Нікополь та Марганець. Скерували на житлові квартали понад 50 снарядів. У Нікополі пошкоджені кілька приватних будинків, СТО, газопровід та лінії електропередач. У Марганці російські снаряди понівечили з десяток приватних будинків та господарських споруд, авто, газогони та електромережі. В обійстях мiстян зайнялися дві пожежі. Вогнеборці їх уже приборкали. Всюди минулося без постраждалих.

     У інших районах вночі сирена попереджала про небезпеку, та обійшлося без ударів. І станом на ранок все спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора загарбники двічі обстріляли місто Марганець. На щастя, без постраждалих. За словами посадовця, внаслідок ворожої атаки пошкоджено електромережі, внаслідок чого понад 16 тисяч абонентів були без світла. Аварійні бригади розпочали відновлення електропостачання.

     Також, як відзначив Микола Васильович, у Синельниківському районі впав ворожий БПЛА «Орлан». На щастя, нікого не зачепило.

     – Непросто знаходити в собі сили для боротьби, коли ворог щодня випробовує всю країну на міцність. Втім, зупинитися на шляху до нашої Перемоги також не маємо права. Щодня ЗСУ воюють за кожен сантиметр української землі і за мирне українське небо. Ми допомагаємо. Кожен на своєму місці. Покладаємося на Збройні сили України, віримо в Президента і разом закінчимо цю війну українською Перемогою, – вірить Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

     Чітко спрацювали ЗСУ. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що вчора ввечері, спрацювала система охорони берегової смуги в місті Нікополь, а саме мінні огородження. Мешканці, які проживають поряд, чули серію вибухів.

     Разом з тим посадовець зазначив, що внаслідок цієї події нікопольці та їх майно не зазнали ушкоджень.

     – Система охорони відновлена. Сили оборони України надійно пильнують берегову смугу району, – запевнив Євген Вячеславович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     Місто вкотре зазнало терору. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що внаслідок нічних обстрілів, на щастя, обійшлося без поранених та загиблих. Детальна інформація ще уточнюється.

     – Вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства функціонують у штатному режимі. Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм/вайбер, не ігноруйте сирену, – закликав Олександр Іванович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     Все під контролем, працюємо на Перемогу. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна ситуація на Криворізькому напрямку повністю контролюється Збройними силами України:

     – За інформацією Генерального штабу ЗСУ підтверджено ураження ворога в Запорізькій області. Окрім знищення керівного складу 58 армії окупантів у місті Мелітополь, у Запорізькій області ліквідовано 3 артилерійські установки, до 10 одиниць військової техніки різного типу. Але окупанти продовжують терор мирних громад та населення. На Херсонському напрямку ворог завдав мінометних та артилерійських ударів по населених пунктах на правому березі Дніпра.

     Щодо ситуації в місті, то вона повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Кривий Ріг живе та працює на Перемогу. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.

     За словами Олександра Юрійовича, через поліпшення безпекової ситуації, у місті скорочено комендантську годину. Віднині вона триватиме з 23.00 до 05.00 ранку.

     Також ввечері у Кривому Розі почали вмикати зовнішнє освітлення. Поки близько 30 % всіх ліхтарів, відповідно до наданих енергетиками лімітів.

     – Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликав очільник військової адміністрації Кривого Рогу.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Не припиняємо вірити у наші ЗСУ, дякувати кожному за наш захист! Знаємо, що зуміємо вистояти та разом здобути таку омріяну всіма Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11