Новини Дніпропетровщини, 12 грудня: втрата Героя, терор мирних громад та заклики до інформаційної безпеки

І знову потерпає Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, доповів, що всю ніч напружено було на Нікопольщині:

росіяни тероризували «Градами», «Ураганами» та важкою артилерією дві громади Нікопольську та Марганецьку. Скерували туди щонайменше 30 снарядів. На щастя, минулося без загиблих та поранених. Представники ДСНС продовжують обстежувати уражені території з’ясовують деталі обстрілів.

У інших районах вночі сирена попереджала про небезпеку, та обійшлося без надзвичайних ситуацій. І станом на ранок спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko
Інформаційна безпека – понад усе. Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора протягом дня в області не зафіксовано ворожих обстрілів. А ось в Червоногригорівській громаді, що на Нікопольщині, енергетики повернули світло в оселі тамтешніх мешканців після нічних атак.

Також посадовець зазначив, що таке відносне затишшя не повинно нас розслабляти:

Війна не закінчилася, загроза ракетних ударів залишається високою. російські терористи можуть активізуватися з ракетами будь-якої миті. Вони інакше не вміють. Тому правила безпеки – понад усе. В тому числі, й інформаційної. На жаль, навіть на десятому місяці повномасштабної війни знаходяться люди, які публікують детальні фото чи навіть точні адреси прильотів. Але це грає на руку окупантам, які ніколи не нехтують розвідкою з відкритих джерел. Аналізуюють фото, моніторять телеграм-канали і соціальні мережі, порівнюють локації, вишукують лазівки та дрібні деталі. А потім коригують свої удари, враховуючи знайдену в мережі інформацію. Те ж саме стосується і фото та відео роботи ППО. Публікуючи їх, люди наражають на небезпеку і себе, і українських захисників. Росіяни постійно намагаються вирахувати локації наших військових з ППО. Активність ворожої авіації на східних та південних кордонах Дніпропетровської області – це в тому числі, спроба виявити нашу протиповітряну оборону. Ніколи не забувайте про це і не допомагайте ворогу. Жодних публікацій в мережі, допоки офіційні джерела не нададуть всю інформацію в допустимому обсязі.

Микола Лукашук також попросив завжди дотримуватися інформаційної тиші та не гнатися за сумнівною хвилиною слави, бо її ціна може бути занадто високою.

Україна переможе. Жодних сумнівів чи зневіри. Тільки робота на результат. Працюємо далі, – закликав очільник облради.

https://www.facebook.com/nbankr

Нікопольщина втратила Героя… 11 листопада, захищаючи незалежність держави, виконуючи бойове завдання, загинув старший солдат, боєць 1-ої роти, 92-ої штурмової бригади ЗСУ мешканець с.Приміське 35-річний ВАСИЛЬЧЕНКО Микола Іванович.

З Героєм попрощалися 10 грудня у селі Приміське.

Вічна Слава та пам’ять!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=6389186031097498&set=gm.1191679491751935&idorvanity=762477538005468

Місто вкотре зазнало обстрілу. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що внаслідок нічних обстрілів, на щастя, обійшлося без постраждалих та без поранених. Детальна інформація ще уточнюється.

Вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства функціонують у штатному режимі. Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм/вайбер, не ігноруйте сирену, – закликав Олександр Іванович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Кривий Ріг працює на Перемогу. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту повністю перебуває під контролем ЗСУ:

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку ворог обороняється. Наші підрозділи завдають точних ударів по пунктах управління, районам зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. Бойовий дух хлопців дуже високий і вони готові й далі бити ворога! Військова адміністрація міста продовжує і продовжуватиме до нашої Перемоги, надавати допомогу нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.

Щодо ситуації у місті, то вся важлива інфраструктура функціонує, ситуація повністю знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Органи влади, комунальні та міські служби працюють у штатному режимі.

Найсерйознішим викликом, за словами посадовця, залишається ситуація в енергетичному секторі:

Енергетики роблять все можливе та неможливе для ліквідації наслідків ракетних ударів по енергосистемі України. Наше завдання у цій ситуації зберігати витримку та спокій – це теж наша зброя проти планів ворога, – відзначив Олександр Юрійович.

Кривий Ріг продовжує приймати біженців. Минулого тижня кількість лише офіційно зареєстрованих переселенців перевищила 69 тисяч осіб. Реально ця цифра сягає понад 75 тисяч.

Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок. Жодними ракетами і ніякими «шахідами» нас не залякати і не зламати! Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Розпочинаємо новий робочий тиждень з подяки нашим мужнім ЗСУ за їхню титанічну працю. Бажаємо кожному Захиснику янгола-охоронця! Також не втрачаємо віри у те, що разом ми зуміємо протистояти загарбникам і відновити мир на рідній землі. Гуртуємося навколо цієї мети та день за днем наближаємо нашу Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11