Повністю відновити енергосистему України у найближчий час не вийде

     Про це 7-го грудня у своєму традиційному вечірньому зверненні заявив Президент України Володимир Зеленський. Система серйозно пошкоджена, тому має пройти час для того, щоб фахівці зуміли повернути світло в домівку кожного українця. І цей час вимірюється не днями, а місяцями, якщо, звісно, країна-терорист знову підступно не спрямує ракети на наші енергооб’єкти.

     Глава держави заявив, що енергосектор та відновлення його функціонування – питання №1 на порядку денному роботи уряду і Ставки верховного головнокомандувача. Вчора було проведено нараду під головуванням Володимира Зеленського, під час якої йшла мова саме про стабілізацію енергосистеми та захист наших електростанцій. У своєму виступі перед ї учасниками лідер країни зазначив:

     – Українські енергетики постійно збільшують генерацію та постачання електрики – майже щодня додають обсяг. Але не варто забувати всім, що відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Потрібен час. Тому у більшості міст та районів зберігаються графіки відключень електрики.

     Президент наголосив, що наразі найбільше відключень у Києві та області, Львівській, Житомирській, Хмельницькій, Полтавській, Вінницькій та Закарпатській областях. Як бачимо, Дніпропетровщина не потрапила до цього списку, а це означає, що енергосистема нашої області міцно тримається. Хоча, за офіційним повідомленням ДТЕК «Дніпровські електромережі», в регіоні зберігається графік екстрених відключень, тому розслаблятись нам з Вами ще дуже зарано.

     Володимир Зеленський вже вкотре закликав українців розумно і заощадливо споживати електроенергію і подякував всім, хто тримає і зміцнює енергетичний фронт України:

     – Я дякую всім нашим енергетикам, ремонтникам, бізнесу, працівникам комунальних підприємств і місцевій владі, які роблять усе можливе, щоб полегшити становище для людей.

https://www.facebook.com/zelenskiy.official

     Очільник уряду Денис Шмигаль підтвердив те, що в Україні і надалі продовжуватимуться відключення споживачів від електроенергії, бо без цього не обійтися, аби убезпечити енергетичну систему від перенавантажень.

У НЕК «Укренерго» повідомляють, що в кращому випадку українцям доведеться отримувати світло за графіками щонайменше до кінця березня 2023 року.

     Дякуємо всім причетним за те, що докладають максимальних зусиль для відновлення та стабілізації енергопостачання в усі куточки України. Важко, дуже важко без світла і тепла, але ми витримаємо, бо українці – нація сильних та нескорених.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11