Перевірити розмір субсидії можна, не виходячи з дому

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що віднині українці можуть самостійно перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Для цього слід скористатися спеціальним онлайн-сервісом.
Механізм перевірки дуже простий. Спочатку потрібно зайти на сайт Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій за наступною інтернет-адресою: https://subsidii.ioc.gov.ua/
Оскільки пошук відомостей у реєстрі можливий за адресою домогосподарства, далі слід вести наступні дані:
-область,
-населений пункт,
-вулиця,
-номер будинку,
-номер квартири.

Після цього з’явиться інформація про призначення чи відхилення заявки на житлову субсидію конкретному домогосподарству. Якщо користувач отримає таке право, то разом зі схваленням заявки також будуть доступні відомості про обсяг субсидії та період, впродовж якого її виплачуватимуть.
У Мінінтеграції нагадують, що житлову субсидію призначають з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону та розраховують так:
на період неопалювального сезону – 1 травня-30 вересня;
на час опалювального сезону – 1 жовтня-30 квітня включно.
Важливо!!! Компенсація за прихисток переселенців не враховується при нарахуванні субсидій як отриманий дохід, тому не впливатиме на розмір субсидії.
Насамкінець слід додати, що протягом листопада Пенсійний фонд України направив на житлові субсидії 3,9 млрд грн, охопивши такою допомогою понад 2,6 млн домогосподарств.
 
У важкі часи держава не відвертається від людей, а продовжує піклуватися про соціально вразливих українців, надаючи їм допомогу у вигляді субсидії.  Зараз це – надзвичайно важливо, адже всі ми маємо вистояти, а для цього треба докласти максимум зусиль. І саме турбота про звичайних людей є запорукою нашої майбутньої Перемоги!

За матеріалами:
https://apostrophe.ua/ua/news/economy/2022-12-07/ukraintsyi-mogut-uznat-razmer-jilischnoy-subsidii-ne-vyihodya-iz-doma-kak-eto-sdelat/285585

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11