Комітет Сенату США визнав дії рф геноцидом українців

Комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав резолюцію щодо визнання дій росії у війні проти України геноцидом українського народу.

Співавторами цього документу виступили сенатор-республіканець від штату Айдахо Джим Ріш та сенатор-демократ від штату Мериленд Бен Кардін. Окрім них, документ також підтримали 14 інших сенаторів від обох партій.

путін своїми діями і словами неймовірно чітко дав зрозуміти, що його мета – знищити існування українського народу, – заявив сенатор Джим Ріш і додав, що на власні очі бачив жорстокість росіян в Ірпені та інших містах Київській області.

Ми повинні й надалі робити все можливе, щоб підтримати український народ у його боротьбі за виживання, наголосив посадовець.

Резолюція стверджує, що суттєві та вагомі докази вказують на те, що широкомасштабні і систематичні дії проти українського народу, вчинені російськими військами під керівництвом влади рф, відповідають одному або декільком критеріям геноциду згідно зі статтею II Конвенції про геноцид. Зокрема йдеться про:

  • навмисні і регулярні вбивства цивільних осіб, в тому числі, випадкових перехожих, а також цілеспрямовані обстріли будинків, шкіл, лікарень тощо;

  • заподіяння українцям серйозних тілесних або психічних ушкоджень, зокрема через навмисні удари по коридорах гуманітарної евакуації, а також систематичне сексуальне насильство проти українських жінок, дітей і чоловіків;

  • навмисне створення умов життя, розрахованих на фізичне знищення українського народу, повністю або частково, а саме: масове знищення сіл та міст, які залишилися без їжі, води, житла, електроенергії, знищення сільськогосподарських угідь та обладнання, мінування тисяч квадратних кіломентів, придатних для використання полів та блокуванням доставки гуманітарної продовольчої допомоги, що спричиняє голодування тощо;

  • запобігання народжуваності серед українського народу, а саме повсюдні та умисні обстріли пологових будинків і позбавлення умов, що сприяють вихованню дітей;

  • насильницьку масову депортацію мільйонів українських цивільних осіб, зокрема сотень тисяч дітей, до рф або на території, контрольовані росією.

Крім засудження дій рф проти українців, документ підтримує створення трибуналу та проведення міжнародного кримінального розслідування дій росії. Він також закликає президента США застосувати санкції Глобального Акту Магнітського проти відповідальних за геноцид російських керівників.

Наразі документ готовий до винесення на голосування в Сенаті, хоча дата, коли воно відбудеться, поки не визначена.

Висловлюємо подяку США за їхню незламну позицію, якої вони дотримуються стосовно цієї кривавої війни. Віримо у те, що американський народ й надалі буде підтримувати Україну. І ми разом зуміємо відстояти право на волю, свободу та незалежність!

За матеріалами:

https://detector.media/infospace/article/205746/2022-12-08-komitetsenatusshaskhvalyvrezolyutsiyuyakavyznaiediirfprotyukrainskogonarodugenotsydom/

https://espreso.tv/komitet-senatu-ssha-pidtrimav-rezolyutsiyu-pro-viznannya-genotsidom-diy-rosii-v-ukraini

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11