Українці потрапили до топ-10 найщедріших націй світу у 2022 році

     Україна посіла 10 місце в переліку зі 119 країн у рейтингу найщедріших націй світу. Вже п’ятий рік поспіль його очолює Індонезія. Також до десятки увійшли Кенія, США, Австралія, Нова Зеландія, М’янма, Сьєрра-Леоне, Канада та Замбія. Рейтинг благодійності опублікувала авторитетна британська благодійна організація Charities Aid Foundation (CAF). Звіт містить результати опитування 1,95 мільйона людей по всьому світу з 2009 року! Він дає розуміння масштабів і природи благодійності в усьому світі, досліджуючи три аспекти благодійної поведінки: допомога незнайомцям; пожертви грошей на благодійність; волонтерство. Загалом у світі спостерігається тенденція зростання благодійності: незалежно від форми допомоги та незважаючи на зменшення ресурсів.

     Україна – єдина європейська країна, яка посідає місце в ТОП-10, піднявшись у рейтингу з 20 місця у 2020 році, до 10 у 2022.

      Згідно з дослідженням «Благодійність очима українців у 2021», саме підвищення рівня життя, впровадження нових креативних форм благодійності, а також збільшення потреби в благодійній допомозі через пандемію Covid-19 спричинило зростання пожертвувань та участі у благодійності.

     За даними дослідження:

    • 49% українців займалися благодійністю,
    • 75% допомагали незнайомцям,
    • 49% — зробили фінансові пожертви,
    • 24% — стали волонтерами.

   Керівниця програмного відділу та кураторка досліджень Zagoriy Foundation Любов Раїнчук припускає:

      – Благодійність в Україні активно зростає з кількох причин: зростання добробуту людей до війни, краще розуміння потреби допомагати, про що повідомлялося через ЗМІ/соцмережі, і те, що благодійність стала новим трендом у суспільстві. Наразі кількість людей, які займаються благодійністю, значно зросла порівняно з минулими роками. Люди продовжують допомагати, тому що це один зі способів показати свою стійкість і стати частиною Перемоги.

https://www.cafonline.org/docs/default-source/about-us-research/caf_world_giving_index_2022.pdf

     Дійсно, українці — щирий та наполегливий народ, тож маємо ще один привід собою пишатися. Завдяки нашому нестримному бажанню допомагати армії, постраждалим від війни та всім, хто цього потребує, Україна є сильною та непереможною!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11