Канада допоможе очистити Україну від ворожих снарядів та мін

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі під час виступу у Карлтонському університеті в Оттаві зазначила, що «на 30% території України виявлені небезпечні військові знахідки». І, на жаль, потрібно буде чимало часу для їх знешкодження. Саме тому Канада вирішила надати Україні пакет спеціального обладнання для розмінування.

До нього ввійдуть не тільки саперні костюми для захисту українських вибухотехніків. Частина коштів буде витрачена на закупівлю сучасних систем розмінування з дистанційним управлінням для очищення великих територій, таких як сільськогосподарські угіддя. Вартість цієї допомоги складає близько 15 мільйонів канадських доларів (11 мільйонів доларів США).

Завдяки отриманому обладнанню українські фахівці зможуть виявляти та знешкоджувати наземні міни, боєприпаси, що не розірвалися, та інші вибухонебезпечні наслідки війни.

Важливо й те, що окрім Канади суттєву підтримку у сфері розмінування Україна отримує й від Державного департаменту США, який ще влітку схвалив допомогу на суму 89 мільйонів доларів. Ці кошти були спрямовані на оснащення та навчання 100 команд з розмінування та знешкодження боєприпасів, що не розірвалися.

На превеликий жаль, на нашій землі продовжують залишатися ще дуже багато рашистських боєприпасів та снарядів. Віримо, що завдяки допомозі країн-партнерів наші сапери зуміють звільнити Україну від цього російського бруду, забезпечивши всім нам мирне та безпечне життя. А поки ж дякуємо всім, хто надає підтримку та вірить у нашу Перемогу!



За матеріалами:

https://ukrainian.voanews.com/a/kanada-rozminuvannia-ukraiina/6864212.html

https://www.epravda.com.ua/news/2022/12/6/694661/





Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11