ВЖЕ 20 КРАЇН СВІТУ ПІДТРИМАЛИ ПРОЕКТ «УКРАЇНСЬКА КНИЖКОВА ПОЛИЧКА»

Цю новину повідомила дружина Президента Олена Зеленська під час щорічного форуму «Креативна Україна», який розпочав свою роботу у Києві.
За словами першої леді, «Українська книжкова поличка» є одним з її проектів у сфері культурної дипломатії, реалізований спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством культури та інформаційної політики України, а також Українським інститутом книги разом з посольствами України за кордоном. Ініціатива розширила свої межі і дійшла до інших країн, зокрема в Європі, Азії, на Близькому Сході.

– Цей проект має на меті просування української літератури в світі. Він був задуманий ще до повномасштабного вторгнення, але я дуже щаслива, що ми не тільки не зупинилися, а навпаки – підсилили роботу після 24 лютого. Наразі уже в 20 країнах існують наші книжкові полички в бібліотеках. Адже зараз надзвичайно важливо, щоб всюди, де є українці, з’являлась і українська книга – як місточок між рідним домом і тимчасовим , – розповіла Олена Зеленська.
Варто зазначити, що на книжкових поличках знаходяться не лише твори українських класиків, а також твори сучасних авторів. Після повномасштабного вторгнення туди почали додавати книги вітчизняних письменників у перекладі на мови тих країн, в яких ці бібліотеки розташовані.

Як акцентувала перша леді, вона особисто брала участь у відкритті таких поличок у Польщі та Німеччині.
– Впевнена, що це дійсно зближує Україну з людьми, які читають українську літературу в Європі. Я дуже хочу, щоб цей проект тривав і надалі, – наголосила Олена Зеленська.
Наразі «Українські книжкові полички» є в Австрії, Естонії, Латвії, Чехії, Словаччині та інших країнах.
Ми захоплюємося такими патріотичними ініціативами, що популяризують Україну в світі, а також постійно нагадують людям про мужність нашої нації, яка бореться з тотальним злом, і в кінцевому рахунку, ми в цьому впевнені, Переможе!

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3629433-proekt-ukrainska-knizkova-policka-e-vze-u-20-krainah-svitu-zelenska.html
https://kremenets.te.gov.ua/news/ukrainska-knyzhkova-polychka-funktsionuie-vzhe-u-18-ty-krainakh-svitu

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11