6 грудня, Дніпропетровщина:  Нікопольщина знову під вогнем і тотальна економія електроенергії

Знову страждає Нікопольський район. Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що не вщухають обстріли Нікопольщини:
– росіяни всю ніч тримали під прицілом своєї важкої артилерії сам Нікополь, Червоногригорівську та Марганецьку громади. У мирні міста та села прилетіли майже 50 ворожих снарядів. На щастя, минулося без загиблих та поранених. У Нікополі понівечено більше 10 приватних будинків, господарські споруди, газопроводи і лінія електропередач.
У Червоногригорівській громаді перебита лінія електропередач, яка живила насосну станцію місцевого водоканалу. Понад 9 тис. родин з кількох селищ та сіл залишилися без води. Енергетики уже розпочали відновлювальні роботи. У Марганецькій громаді пошкоджені приватні будинки та газопровід.
У решті районів ніч була без тривог і надзвичайних ситуацій, і на станом на ранок спокійно.
Валентин Михайлович додав, що вчора, під час масованої ракетної атаки Захисники з повітряного командування «Схід» збили 15 російських ракет.
Наші військові – найкрутіші, – констатував Валентин Михайлович.

Регіон простягає руку допомоги Херсонщині. Посадовець повідомив, що Дніпропетровщина продовжує підтримувати населені пункти деокупованої Херсонщини:
– Чотири вантажівки з гуманітарною допомогою від нашого регіону поїхали до Бериславської та Кочубеївської громад. У машинах понад 50 тонн макаронів, олії, цукру, чаю, печива та багато іншого.
За словами Валентина Резніченка, найбільше від рук рашистів постраждав Берислав. Він був в окупації понад 8 місяців. ЗСУ звільнили місто на початку листопада:
– Там все ще лагодять світло та газ. Через ворожi обстріли складно підвозити продукти. Уже сьогодні гуманітарний вантаж буде у громадах. Продовжуємо працювати. Пакуємо нову партію допомоги, – зазначив очільник обласної військової адміністрації.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Ми вистояли, а значить, ми – непереможні! Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що вчора регіон пережив надважкий день, але ми вистояли:
– Під час вчорашньої масованої ракетної атаки на Дніпропетровщині – без прильотів завдяки нашим силам ППО. Дякую Захисникам неба за круту роботу! – зазначив посадовець.
За словами Миколи Васильовича, в Нікопольському районі – на щастя, без артилерійських обстрілів. У Солонянській громаді відновлено водопостачання, призупинення якого відбулось через знеструмлення насосних станцій одного з водоканалів.
– В області, як і по всій країні, запроваджено аварійні відключення електроенергії. Будьте готові до того, що світла може не бути довго. Тотальна економія – наше головне завдання, такі нині реалії. Розумію, що важко. Розумію, що всі виснажені. Але маємо триматися, бо інших варіантів у нас немає. Війна не закінчиться завтра. Але закінчиться в будь-якому випадку і тільки нашою Перемогою, – впевнений очільник облради.
https://www.facebook.com/nbankr

Максимально заощаджуємо електроенергію. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що після рашистських обстрілів ми знову зіткнулися з аварійними відключеннями.
–  Прошу всіх мешканців району максимально заощаджувати електроенергію, особливо в часи пікових навантажень. Маємо єдину енергосистему та єдину країну, тож повинні допомагати одне одному, –   закликав Євген Вячеславович.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163
Очільник Покрова Олександр Шаповал  також зазначив, що після масованого ракетного удару по критичній енергетичній інфраструктурі ситуація в енергосистемі є вкрай складною. Саме тому звернувся до всіх покровчан та попросив максимально економно споживати електроенергію:
–  За такої напруженої ситуації можливі екстрені відключення. Прошу з розумінням поставитись до цього. Тримайте завжди зарядженими телефони, павербанки, майте запас води. Ворог навмисно завдає ударів по критичній інфраструктурі, аби деморалізувати нас. Але ми –  сильні! Вистоїмо!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Місто «зашиває» рани та зустрічає новий день. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що Україна вкотре зазнала  чергового ракетного обстрілу, тому слід бути готовими до проблем з електропостачанням:
–   Дуже важливо заощаджувати світло. Ставимось до ситуації з розумінням. Віримо у Перемогу, –  попрохав Олександр Іванович.
Також очільник Нікополя повідомив, що у місті працюють 8 «Пунктів Незламності» та 2 пункти обігріву.
Міська влада, у свою чергу, продовжує усувати наслідки попередніх обстрілів. Вся інфраструктура та  комунальні підприємства працюють у штатному режимі.
–  Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм, вайбер, не ігноруйте сирени. Якщо є питання або потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до нашого колл-центру: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00) та 056 669 60 64 (з 8:00 до 19:00), –   закликав Олександр Іванович.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538
Тримаймося, як би складно не було! Разом – до Перемоги! Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що під час вчорашньої денної ракетної атаки на нашу країну прильотів по місту, на щастя, не було:
–  Проте без електропостачання залишилося кілька міст та областей по всій країні, і в цій ситуації енергетики вимушені були застосувати екстрені відключення. У тому числі й у Кривому Розі. Системи взаємопов’язані, і це неминучі наслідки.
За словами посадовця, загалом же у Кривому Розі ситуація контролюється Військовою адміністрацією. Усі служби та комунальні підприємства працюють.
Ввечері та вночі велися роботи з відновлення електропостачання після вчорашньої терористичної атаки на енергосистему країни. Усю критично важливу інфраструктуру міста збережено.  Насосні, котельні, зв’язок –  працюють. Електротранспорт функціонує, але в обмеженому режимі. Електроенергію на житловий сектор також подано. При цьому, за інформацією «Укренерго», на відновлення енергосистеми після вчорашніх ударів може знадобитися до 2-х днів, тому застосовується графік віялових відключень та можуть застосовуватися екстрені відключення світла. Зберігайте вдома запаси води, тримайте зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки,  –  пояснив Олександр Вілкул.  
Також у Кривому Розі працюють 57 пунктів обігріву – «Пункти Незламності» – 45 муніципальних та 12 у відділеннях поліції. В «Пунктах Незламності» люди можуть зігрітися, зарядити телефони, пауербанки, випити гарячого чаю.
–  Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! Та ще раз скажу: не питайте, коли закінчиться війна. Запитуйте себе – що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра. Разом – переможемо! –  впевнений Олександр Юрійович.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
  
Попри всі намагання окупантів нас зламати, у них нічого не вийде. Адже українці – мужня нація, котра бореться за свою волю та незалежність на рідній землі. Отже, і правда теж за нами! Тому висловлюємо слова вдячності нашим найкращим у світі ЗСУ за їхню майстерність, за те, що бережуть нас всіх. Також тримаємо кожен свій фронт, забезпечуючи міцний тил Захисникам. Віримо у нашу силу, знаємо, що вистоїмо і Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11