1 грудня, Дніпропетровщина:  Нікопольщина під вогнем, пріоритет – допомога громадам

Окупанти вкотре обстріляли Нікопольщину. Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни з вечора до ранку били по Нікопольщині «Градами» та важкою артилерією:
– Під ворожий вогонь потрапили дві громади – Марганецька та Червоногригорівська. Попередньо, люди не постраждали. У Червоногригорівській громаді понівечені кілька приватних будинків та господарських споруд, газопровід і лінія електропередач. У Марганецькій представники ДСНС продовжують обстежувати уражені території і з’ясовувати деталі атак. В інших районах ніч була тихою – без тривог та надзвичайних ситуацій. І станом на ранок спокійно.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko
Ми вистоїмо! Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що російські окупанти і вчора тероризували Нікопольщину:
– Вдень вдарили з РСЗВ по території Марганецької громади. На щастя, люди не постраждали, серйозних руйнувань не зафіксовано.
За словами посадовця, з першого дня повномасштабного вторгнення ДСНС стоїть на варті нашої безпеки, сумлінно виконуючи свої обов’язки, за що він вдячний кожному рятувальнику. Адже саме надзвичайники продовжують роботу з розмінування територій регіону: за один день сапери знищили 6 вибухонебезпечних предметів.
Попереду – непроста зима. Буде складно, втім ми впораємось і з цим викликом. Бо ми українці, а значить – незламні. Покладаємося на ЗСУ, віримо в нашого Президента, працюємо кожен на своєму місці. Переможемо, – впевнений очільник облради.
https://www.facebook.com/nbankr

Підтримка зараз дуже важлива. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що днями регіон отримав допомогу від земляків з Чехії:
– Буквально вчора ми передали продуктові набори до Першотравенської громади. Таку підтримку отримають люди з інвалідність. Величезне дякую нашим благодійникам!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Місто живе і вірить у Перемогу. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що міська влада продовжує працювати над ліквідацією наслідків обстрілів. Вся інфраструктура та комунальні підприємства функціонують у штатному режимі.
Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм, вайбер, не ігноруйте сирени. Якщо є питання або потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до нашого колл-центру: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00) та 056 669 60 64 (з 8:00 до 19:00), – закликав Олександр Іванович.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538


Гуртуємося заради досягнення найзаповітнішої мрії. Радник Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту повністю перебуває під контролем Збройних Сил України. Усі наші частини діють злагоджено та ефективно. Бойовий дух наших солдатів та офіцерів дуже високий.
Також посадовець додав, що за інформацією Генерального штабу ЗСУ, ворог не припиняє артилерійські обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра.
Продовжують свою нелегку працю наші сапери. Лише за вчорашній день у Зеленодольській громаді Криворізького району знешкоджено ще 5 одиниць ворожих боєприпасів, — наголосив Олександр Пискун.
Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна, контролюється військовою адміністрацією та ЗСУ. Всі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Комунальні підприємства, соціальні установи працюють. Незважаючи на всі труднощі військового часу, місто-фортеця живе та працює на Перемогу.
Міськрада Кривого Рогу затвердила кошторис міста на 2023 рік. Майже 44% всіх бюджетних видатків на наступний рік – це соціальна сфера та соціальний захист населення. Це – підтримка багатодітних сімей, сімей учасників АТО/ООС, ветеранів, чорнобильців та багатьох інших. Працюватиме у Кривому Розі й програма безкоштовного проїзду у міському комунальному транспорті.
Олександр Пискун наголосив на тому, що підтримка людей була і буде у пріоритеті.
Шановні мешканці Кривого Рогу, наполегливо наголошую на необхідності дотримання правил повітряної тривоги. При сигналі пройдіть в укриття або, якщо перебуваєте вдома, дотримуйтесь правила двох стін. Будь ласка, бережіть себе та своїх близьких, – закликав Радник Начальника військової адміністрації Кривого Рогу
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
  

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11