Україна отримає новий пакет допомоги від НАТО

     Зима в Україні починається з добрих новин. Союзники НАТО оголосили новий пакет допомоги, до якого входять засоби енергозабезпечення, важка артилерія та бронемашини. Про це міністри закордонних справ країн Альянсу заявили в ході саміту у Бухаресті.

      Очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна отримає 155-мм артилерію, снаряди та бронемашини.

      — На цій зустрічі були оголошені нові внески країн у нашу енергетичну безпеку: трансформатори, генератори, зброя, зимова форма. Я не можу все озвучувати, але серед цих позицій є і 155-мм артилерія, і снаряди, і бронемашини – все це вже незабаром приїде до України і посилить наші Збройні Сили. Але все має відбуватися дуже швидко. Ми не можемо чекати, – наголосив Дмитро Кулеба.

     На зустрічі в Бухаресті пролунали дуже важливі для нашої країни сигнали.

      — Щодо НАТО. Перше: я подякував всім державам, які були одностайні в тому, що будуть з Україною стільки, скільки буде потрібно. Це надзвичайно важливий сигнал, раніше ми не мали такої одностайної підтримки саме в цьому пункті. Я додав до цієї позиції лише один елемент: ви маєте не лише бути з нами стільки, скільки буде потрібно, але й надавати нам все, що нам потрібно, настільки швидко, наскільки це потрібно, – поінформував очільник МЗС.

     Міністр також розповів про дискусію щодо надання Україні систем протиповітряної оборони Patriot і танків зразку НАТО.

     — Безумовно, всіх цікавить тема систем ППО Patriot. Скажу так: якщо раніше про це навіть ніхто не розмовляв, крім нас, то зараз розмова відбувається, дуже серйозна і предметна розмова. І ми працюватимемо далі на результат. Другий пункт стосується насамперед західних танків НАТівського зразка. Я навів дуже простий приклад про те, що з самого початку війни завжди були якісь психологічні бар’єри щодо постачання зброї: то нам артилерію не постачали, то MLRS, то ще щось. А тепер все нам постачають. Але ці рішення ухвалювали після того, як відбувалася якась трагедія на фронті і в них вже не було іншого вибору, як ухвалити ці рішення. Я сказав: змініть логіку, не чекайте, поки відбудеться щось погане, ухваліть це рішення зараз, щоб запобігти поганому розвитку подій, щоб діяти проактивно і звільнити більше територій і українських громадян, – закликав Кулеба.

     На зустрічі також говорили про “формулу миру”, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським на саміті Великої двадцятки, а також про ініціативу щодо українського продовольчого експорту Grain from Ukraine.

      — Третій елемент, про який ми говорили і на засіданні з країнами НАТО, і на моїх двосторонніх зустрічах, – це формула миру з 10 кроків, яку озвучив на саміті G20 Президент Зеленський, і це реальний шлях для об’єднання всіх миролюбних країн світу. Не лише західних, але й Африки, і Азії, довкола Перемоги України, перемоги міжнародного права. Дуже багато хвалили ініціативу Grain from Ukraine, всі готові брати в ній активну участь, – зауважив глава міністерства.

https://www.facebook.com/690053388/videos/454787466837713/

     Дякуємо Дмитру Кулебі та всім українським дипломатам за успіхи у переговорних процесах. Підтримка України цивілізованим світом прогресує, а отже зміцнюється наша обороноздатність, що відкриває нам чудові перспективи до офіційного вступу в НАТО. Це стане запорукою нашого мирного майбутнього. А поки країни Альянсу разом з Україною, обʼєднані навколо здобуття Перемоги над рашизмом.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11