«Цінні подарунки» для російських убивць. В Міноборони продемонстрували перші 152-мм снаряди українського виробництва

     Міністерство оборони України показало перші снаряди калібру 152 мм, виготовлені державним концерном «Укроборонпром». Відповідні фото з’явилися у Telegram-каналі міністерства. На нових снарядах написано: «За Гостомель та «Мрію», «За Балаклію та Ізюм», «За Харків та Львів» та «Від команди Укроборонпрому».

     Запаси снарядів стандартів 122 і 152 мм, які використовує українська пострадянська артилерія, майже вичерпались ще на початкових етапах війни. Союзники намагались постачати їх зі складів країн НАТО Східної Європи, але й їхні запаси також обмежені. Тому налагодження виробництва власних снарядів, яке Україна намагалась запустити протягом останніх п’яти років, стало дуже актуальним. Виготовлення таких боєприпасів суттєво посилить спроможності ЗСУ.

     У листопаді «Укроборонпром» повідомив про те, що налагодив серійне виробництво артилерійських боєприпасів калібру 122 та 152 міліметрів, а також мін калібру 120 мм. З цієї нагоди концерн запустив флешмоб серед українських зірок та відомих людей. Вони мають змогу підписати снаряди або передати «найкращі» побажання окупантам. Так, свій привіт передали лідер гурту KOZAK SYSTEM Іван Леньо, українська військовослужбовиця Юлія Паєвська («Тайра») та голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

     — Державний концерн «Укроборонпром» підготував цінні подарунки для окупантів. Перші 152-мм снаряди українського виробництва надійдуть до адресатів за кілька днів. — запевняють в Міноборони.

     Відзначається, що ці засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО. Виробництво розосереджене на різних потужностях, зокрема — країн-партнерів. Боєприпаси «Укроборонпрому» мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону.

https://t.me/ministry_of_defense_ua/3317

      Як бачимо, «Укроборонпром» разом з Міністерством оборони роблять все можливе, щоб Захисники України зустріли зиму у всеозброєнні. Та мали можливість щиро насипати нашим ворогам, не шкодуючи «зігріваючих подарунків» до зимових свят.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11