Понад 220 родин з Дніпропетровщини готові прихистити дітей, яких війна розлучила з рідними

У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації повідомили, що понад 220 родин нашого регіону зголосилися прихистити діточок, які потрапили в скрутне становище через війну, а саме втратили зв’язок із батьками або опинилися далеко від рідних. Для цього вони взяли участь у проекті «Дитина не сама». Він започаткований Офісом Президента України, спільно з ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики, на початку повномасштабного вторгнення рф до України – у березні.
Добрі батьківські сердечка скористалися спеціальним чат-ботом у Телеграмі «Дитина не сама» за наступним посиланням: https://t.me/dytyna_ne_sama_bot , а також пройшли обов’язкове спеціальне навчання. Воно тривало протягом трьох днів в онлайн форматі.

– Протягом курсу фахівці розказали, як поводитися з дитиною, реагувати на прояви у її поведінці. Адже підлітки та малюки мають свій характер. І треба вміти знаходити до дітей підхід, – акцентував спеціаліст служби у справах дітей Дніпропетровської ОВА Андрій Петрук.
Після проходження навчання майбутні опікуни тримають контакт зі службою у справах дітей. Її спеціалісти перевіряють стан родини, що зголосилася прихистити дитину, аби зрозуміти готовність людей до відповідального кроку, цікавляться умовами проживання.
За словами Андрія Петрука, наразі на Дніпропетровщині у 5 родин тимчасово влаштовані вісім дітей. Найстаршому з них – 15 років, найменшій – немає й року.

Ми дуже пишаємося тим, що в нашій області є небайдужі до чужої біди люди, які готові прийти на допомогу діткам. Віримо, що дуже скоро кожен малюк зможе знову повернутися додому та обняти своїх рідних. І більше ніколи з ними не розлучатиметься!

За матеріалами: poleznaya.dp.ua

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11