Оперативно від Генштабу

     Триває 280 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Окупанти продовжують збройну агресію проти нашої держави, не припиняють завдавати ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів ЗСУ, здійснюють інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій, на окремих напрямках продовжують вести наступальні дії. Триває переміщення особового складу та військової техніки рашистів для комплектування підрозділів, що зазнали втрат, а також формування нових частин та підрозділів.

ЗСУ визволяють рідну землю з-під гніту окупантів

      За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки рашистів в районах населених пунктів Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Бахмутське, Первомайське, Невельське і Мар’їнка на Донеччині.

     Українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і 2 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів ворога.

     Наші воїни збили 3 БпЛА типу “Орлан-10”.

      Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили артилерійську систему та один інший важливий об’єкт окупантів.

Загарбники постійно піддають Україну вогневому терору

      Російські окупанти завдали 2 ракетних удари по цивільних об’єктах населеного пункту Ківшарівка на Харківщині та місту Слов’янськ Донецької області, здійснили 47 авіаційних ударів і 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ.

     Зберігається загроза ракетних ударів російських загарбників по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

     * На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

     * На Сіверському напрямку противник з мінометів та артилерійських систем обстріляв райони населених пунктів Манухівка, Ворожба, Проходи, Михайлівське та Майське Сумської області.

     * На Слобожанському напрямку ураження з усього спектру артилерії зазнали райони населених пунктів Висока Яруга, Стрілеча, Красне, Глибоке, Стариця, Огірцеве, Гатище, Амбарне, Петро-Іванівка та Дворічне Харківської області.

     * На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обороняється. Здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів по районах населених пунктів Першотравневе, Орлянське, Кислівка і Табаївка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка на Луганщині. Завдав авіаційних ударів поблизу Макіївки.

     * На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Вогневого ураження з танків та артилерії зазнали обʼєкти в районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області. Завдано авіаударів в районі Авдіївки.

     * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти ведуть оборонні дії. Ворожі танкові та артилерійські обстріли зафіксовано у районах населених пунктів Велика Новосілка, Богоявленка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Нескучне і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Загірне, Оріхів, Новоандріївка і Малі Щербаки на Запоріжжі. Також ворог завдав авіаударів в районах Вугледара, Ольгівського та Степового.

     * На Херсонському напрямку вогневого ураження з реактивної артилерії зазнав район населеного пункту Кізомис. Ворог не припиняє артилерійські обстріли підрозділів наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, зокрема і міста Херсон.

Наші воїни завзято показують рашистам, кому належить українська земля

     Підтверджено вогневе ураження 27 листопада районів зосередження живої сили російських окупантів в населених пунктах Пологи, Токмак і Басань Запорізької області та Лутугине на Луганщині. Втрати ворога склали до 470 осіб пораненими, знищено близько 50 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів.

      Протягом минулого тижня в лікувальні заклади тимчасово окупованого міста Донецьк доставлено понад 720 поранених військовослужбовців підрозділів російських окупаційних військ.

      Також, в тимчасово окупованому місті Горлівка одна з цивільних лікарень перепрофільована на військовий шпиталь. До хворих допускають виключно медичний персонал.

     За добу втрати росії склали:

    • особового складу — 500 осіб,
    • танків — 3,
    • бойових броньованих машин — 6,
    • артилерійських систем — 1,
    • засоби ППО — 1,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 7,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 6.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Завдяки мужності та професійності наших Захисників незламний народ України зберігає свою незалежність та право на світле майбутнє. Дякуємо нашим Героям! Разом ми з кожним днем стаємо на крок ближчими до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11