Новини Дніпропетровщини, 30 листопада: втрата Героя, обстріли Нікопольщини та наближення Перемоги

Нікопольщина потерпає від рук окупантів. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що тривають ворожі обстріли Нікополя:

Близько 5-ї години ранку накрили вогнем з «Градів» та важкої артилерії сам Нікополь та Марганецьку громаду. Туди прилетіли майже 30 снарядів. На щастя, люди неушкоджені. Зараз представники ДСНС проводять обстеження обстріляних територiй та з‘ясовують деталі.

У інших районах людей всю ніч попереджала про небезпеку сирена. Та обійшлося без атак. І станом на ранок все спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора після обіду окупаційна армія російської федерації вдарила з важкої артилерії по Мирівській громаді у Нікопольському районі. Внаслідок обстрілу постраждала літня жінка 1949 року народження: вона зазнала легких ушкоджень, зараз перебуває в задовільному стані і лікуватиметься амбулаторно. Окупанти понівечили в громаді близько півдесятка приватних будинків, господарську споруду, газогін.

Українцям під силу неможливе. Ми довели це всьому світу. Збройні Сили України показали, як можна боротися за свою землю, за свою країну і перемагати. Йдемо своїм шляхом. Так, він складний, але приведе нас до Перемоги, – вірить Микола Васильович.

Місто у жалобі... Очільник Покрова Олександр Шаповал повідомив, що місто знову втратило Героя:

Стрілець стрілецької роти, 54-річний КУРОЧКА Олександр загинув 21 листопада в Авдіївці. Ще на початку війни його родина переїхала до Покрова з окупованої Запорізької області, а Олександр Васильович пішов захищати Україну…На жаль, йому не судилося зустріти Перемогу. Вічна пам’ять Герою, який поклав своє життя за наше мирне майбутнє.

Прощання із загиблим КУРОЧКОЮ Олександром відбудеться сьогодні, 30 листопада, о 12.00 на бульварі Шевченка.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Долучитися може кожен. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що гуманітарний штаб Нікопольської РВА продовжує працювати. За бажанням, кожен може долучитися до допомоги та передати до штабу вживаний одяг та взуття.

Якщо маєте речі, якими не користуєтеся та бажання допомогти мешканцям району – відправляйте їх за адресою: Україна, Дніпропетровська область, Нікопольський район, смт. Томаківка, відділення «Нової пошти» №1, вул. Січова, 2а. Контактна особа: Мухіна Олена, тел.: +380 93 790 2438. Заздалегідь вдячний кожному за цю благородну справу. Впевнений, що разом ми пройдемо це важке випробування, – акцентував посадовець.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Все стабільно, знаємо – Переможемо! Радник начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, окупанти ведуть позиційну оборону на Криворізькому та Херсонському напрямках, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Не припиняються артилерійські обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра.

У самому Кривому Розі вся важлива інфраструктура працює, ситуація стабільна та контрольована. Попри всі труднощі, життя триває і місто-фортеця працює на Перемогу.

Дорогі криворіжці. Не забуваємо: по всій країні енергетики проводять аварійні та віялові відключення електроенергії. Зараз це необхідно, щоб зберегти та збалансувати енергосистему. Ймовірність повторних ударів по енергосистемі найближчими днями залишається високою. Тому обов’язково зберігайте вдома запаси води, їжі, тримайте зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки. Дотримуйтесь всіх правил військового стану, комендантської години і особливо повітряної тривоги. Пішоходи та водії – у темний час доби будьте особливо обережні. Що б не робив підлий ворог, ми сильніші і Перемога буде за нами! – вірить посадовець.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Ми все одно не скоримося загарбникам, і це абсолютно точно! Але нам слід набратися терпіння, міцно тримати кожен свій фронт та щодня молитися за наших Захисників. Не опускаємо руки, прямуємо тільки вперед, день за днем наближаючи Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11