29 листопада, Дніпропетровщина:  ракети на Дніпро та артобстріл Нікопольщини, а також ситуація з енергетикою у регіоні

Окупанти вкотре тероризували Дніпропетровщину. Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч була гучною в обласному центрі та на Нікопольщині:
– За уточненою інформацією, росіяни атакували Дніпро чотирма ракетами. Внаслідок прильотів виникли серйозні руйнування виробничих приміщень приватного підприємства. Спалахнула пожежа, яку вогнеборці уже загасили. На щастя, минулося без загиблих та поранених.
Нікопольський район російські окупаційні війська обстріляли з «Ураганів» та важкої артилерії. Під ворожий приціл потрапила Червоногригорівська громада. Дякувати Богу, люди не постраждали.
В інших районах кричали сирени, та обійшлося без атак. І станом на ранок спокійно.
Посадовець вкотре закликав мешканців регіону не нехтувати сигналами повітряної тривоги та переходити у безпечні місця.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Ситуація з енергопостачанням – вкрай складна. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що в регіоні досі є громади, в яких тривалий час відсутнє електропостачання. Посадовець закликав мешканців запастися терпінням:
Енергетики роблять все можливе і неможливе, аби стабілізувати систему. Всі зусилля направлені на те, щоб повернути світло в кожну домівку.
Крім того, за словами посадовця, нині список «Пунктів незламності», де можна зігрітися чи зарядити телефони, оновлено. Він висловив слова подяки обласній військовій адміністрації та органам місцевого самоврядування, які підтримують людей і облаштовують  такі пункти допомоги.
У випадку перебоїв зі світлом Микола Васильович порадив мешканцям Дніпропетровщини зайти на сайт https://nezlamnist.gov.ua/ та зберегти вказані там адреси.
Не опускаємо рук. Пам’ятаємо, який шлях Україна вже пройшла за місяці повномасштабного російського вторгнення. Ворог навмисно чинить ракетний терор, щоб посіяти паніку, залишити нас без світла, без тепла. Але ми впораємось. Наші Захисники зараз віддають свої життя на передовій, щоб Україна Перемогла. Ми все зможемо разом. І ворога теж подолаємо разом. Завдяки ЗСУ, Президенту і зусиллям кожного з нас, – впевнений Микола Лукашук.
https://www.facebook.com/nbankr
Енергетики попри все мужньо тримають свій фронт. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко також зазначив, що ситуація з електропостачання громад залишається важкою.
–  Енергетики роблять все можливе, щоб подати напругу в будинки жителів. Але наслідки російської ракетної атаки, ціллю якої стали об’єкти енергетичної інфраструктури країни, подолані лише частково. Дефіцит потужності є надто великим, що призводить до аварійних відключень, – пояснив посадовець.
Євген Вячеславович повідомив, що у співпраці з міською радою, ДСНС, обласним керівництвом, в Нікополі додатково відкрито п’ять пунктів обігріву. Їх адреси мешканці міста дізнатись в міськраді, РВА, поліції, у депутатів і представників квартальних комітетів.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Економимо електроенергію та знаємо, що Переможемо! Міський голова Покрова Олександр Шаповал також підняв тему відключення електроенергії.
Я хочу, щоб покровчани розуміли: ситуація через масовані обстріли, перевантаження систем, змінюється щохвилини. Графіки відключень за таких умов просто не діють.  Коли ракета влучає по підстанції чи високовольтній лінії, виникає дефіцит потужності, пропускної спроможності, оператор «Укренерго» дає команду на екстрене відключення. Зокрема, аварійні відключення неможливо передбачити, спрогнозувати скільки вони будуть діяти, для них неможливо встановити точні графіки.
Мер наголосив, що «на ці складні процеси місцева влада, у тому числі міський голова, не впливають, бо це не їхня компетенція».
Окрім того Олександр Миколайович відповів на численні питання містян стосовно того, «чому  в одних будинках світло вимикають щодня, а в інших –  ні?»:
–  Є об’єкти критичної інфраструктури, такі як лікарня, водоканал,  очисні споруди, вони не знеструмлюються, бо повинні працювати безперебійно. Частина будинків знаходиться на цих лініях. Тому цим людям «пощастило», але вони так як і всі ми живуть в умовах війни. До того ж, два сусідні будинки можуть бути підключені до різних трансформаторів, і, навпаки, будинки у різних мікрорайонах живитися від одного.
Мер також закликав економити електроенергію, вимикати пристрої, без яких можна обійтися. Адже, чим ощадливішим буде споживання, тим менше виникатиме навантаження на мережі, що дозволяє швидше проводити ремонтні роботи та уникати відключень. Тому, доки систему не стабілізують, не діятиме жоден графік.
Ми повинні бути готовими до нових атак і відключень, бо ворог не заспокоюється, повинні бути зібраними та згуртованими, бо емоції –  поганий порадник у критичних ситуаціях. Обов’язково майте запас води та їжі (сухпай), слідкуйте за тим, щоб були заряджені павербанки, ліхтарики, підготуйте свічки, батарейки, необхідні ліки.
Так, нам сьогодні складно, але які б випробування не лягли на наші плечі, ми пройдемо цей шлях і Переможемо. Дякую всім, хто розуміє, тримається і вірить! Світло завжди Перемагає темряву! – впевнений Олександр Шаповал.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763
Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що у місті діють планові й аварійні відключення електропостачання.
Дуже багато скарг, але ми повинні розуміти, що йде війна і ситуація є складною. Наші енергетики працюють у посиленому режимі. Тому, як тільки буде можливість увімкнути світло, вони це зроблять, – наголосив Олександр Іванович.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Тримаймося, Перемога вже скоро! Радник Начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Пискун доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під контролем Збройних Сил України:
За інформацією Оперативного Командування «Південь», на Криворізькому та Херсонському напрямках окупанти ведуть позиційну оборону. Підтверджено ураження об’єкту російських загарбників в районі м. Енергодар. Знищено 6 одиниць військової техніки та поранено близько 30 окупантів. Кількість загиблих уточнюється. Також наші підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.
У самому Кривому Розі ситуація стабільна, знаходиться під контролем Військової адміністрації. Важлива інфраструктура працює. Для стабілізації та збереження працездатності балансу в енергосистемі застосовуються аварійні та віялові відключення.
Ворог може продовжити терористичні атаки на інфраструктуру України. Його мета – позбавити людей світла, тепла, води. У Кривому Розі Військова адміністрація міста обладнала вже 20 пунктів обігріву –  «Пунктів Незламності»  в закладах освіти. Їхні адреси розміщені на сайті міськради, на сайтах міських телеканалів «Рудана» та «Перший міський», а також в соцмережах та на сайті nezlamnist.gov.ua. До запуску готуються ще 25 «Пунктів Незламності», адреси яких будуть повідомлені пізніше, – доповів посадовець.
За словами Олександра Пискуна, в пунктах обігріву встановлені генератори з тепловими пушками, буржуйки, забезпечено запас палива, ковдри. Також є засоби гігієни, аптечки. облаштовані місця для відпочинку, є запас води, чаю, кави, одноразового посуду. Також люди мають можливість підзарядити телефони. У разі довготривалого відключення електроенергії та тепла криворіжці зможуть скористатися пунктами обігріву у зручному для них місці.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
  
 Як бачимо, вся область готується до можливих тривалих відключень електроенергії. Звісно, нам би дуже хотілося, щоб цього не сталося. Але, про всяк випадок, слід бути готовими до будь-яких варіантів розвитку подій. Та пам’ятайте одне: українці – незламна нація, яка зуміє подолати всі перешкоди на шляху до своєї незалежності та світлого майбутнього! Тримаймося та віримо у Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11