Дніпропетровщина ґрунтовно підготувалася до можливого блекауту

Сьогодні відбулося засідання оперативного штабу Дніпропетровщини. Після нього був проведений брифінг за участю голови Дніпропетровської обласної ради, заступника керівника ради оборони Дніпропетровської області Миколи Лукашука.

Посадовець зазначив, що зараз в нашому регіоні тривають аварійні відключення електроенергії. Вони пов’язані з тим, що за повідомленням «Укренерго» дефіцит електроенергії у системі складає понад 29%. Микола Васильович пояснив, що саме через це в області встановлені ліміти на використання електроенергії.

Разом з тим він запевнив, що Дніпропетровщина підготувала план реагування на випадок блекауту в області.

Ще декілька тижнів тому ми провели велику нараду військової адміністрації разом із представниками органів місцевого самоврядування, мерами, депутатським корпусом та усіма службами, що відповідають за функціонування критичної інфраструктури: підприємств водо-, газопостачання, електроенергетики. Саме тоді були обговорені, а далі й розроблені механізми та першочергові заходи на той випадок, якщо в області трапиться блекаут, – наголосив Микола Лукашук.

Важливо й те, що в нашому регіоні щодня відкриваються нові «Пункти незламності». А через те, що існує велика ймовірність нових масованих ракетних обстрілів, що можуть призвести до відключення централізованого опалення, саме там люди отримають змогу випити гарячого чаю чи кави та зігрітися.

На випадок, коли не будуть працювати мобільні оператори, розроблений план забезпечення зв’язком органів влади. Таким чином, місцеві керівники будуть розуміти, що треба першочергово робити задля забезпечення життєдіяльності міста.

Тож, як бачимо, регіон зробив чимало задля того, щоб підтримати людей у разі блекауту. Дякуємо за турботу всім причетним. І дуже сподіваємося на те, що нам вдасться уникнути таких жахливих сценаріїв. Як говориться, готуємося до найгіршого, але віримо у краще! Всім миру та якнайшвидшої Перемоги!

За матеріалами:

https://lb.ua/society/2022/11/28/537346_dnipropetrovshchina_pidgotuvala_plan.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11